„Беласица“ в готовност да играе със северномакедонски съперник въпреки истерията

29 Януари 2023 | 12:50
1 коментара
Спорт
Беласица  в готовност да играе със северномакедонски съперник въпреки истерията

„Беласица“ е в готовност да играе със северномакедонския си съименник от Струмица договорената контрола помежду им въпреки истерията в двете съседни страни около нанесения побой над Християн Пендиков миналата седмица и последвалите протестни откази на наши отбори от мачове с противници оттатък западната ни граница. Проверката е насрочена за идната сряда на стадион, избран от комшиите.

В предпоследната си зимна проверка комитите срещат „Струмска слава“. По молба на радомирци спарингът ще започне в нетипичния час 11.30, тъй като с него приключва лагерът им в Коларово и искат да се приберат навреме у дома.

Най-вероятната дестинация за провеждане на двубоя е Марикостиново, но ако валежите продължат, не е изключено да бъде пренасочен за изкуственото игрище в Струмяни, след като по-близко намиращият се естествен терен в Микрево се оказа твърде подгизнал от дъждовете.

Според старшията на петричани Венцеслав Иванов вече се забелязва надграждане в представянето на подопечните му в серията приятелски мачове дотук. „Срещу „Септември“ бяхме колебливи, срещу „Спартак“ /Плевен/ нещата изглеждаха по-добре, а срещу „Миньор“ момчетата се представиха най-добре.

Създадохме 4-5 чисти ситуации още до 15-та мин., освен това не допуснахме чисти положения на противника пред нашата врата, с изключение на едно в края. Радващото е, че въпреки тежките тренировки изглеждахме свежи.

До този момент спечелихме и трите си контроли и макар клишето да гласи, че резултатите в неофициалните срещи не са толкова важни, всяка победа е позитивна емоция за треньор и играчи и повдига настроението и самочувствието.

Хубаво също е, че засега се опазваме от травми и контузии, защото за футболистите е важно да не пропускат тренировки в подготвителния период“, каза 40-годишният специалист.

Добавени коментари

Джумалия публикува:
29 Януари 2023 | 16:26
Прави им чест на Беласица,че не се вързаха на платените провокатори от Москва Копейкин и Джамбазки,пишман патриотите ,които нагнетяват напрежение между два братски народа Никога няма да ни скарате и пак ще си пием ракията заедно и ще си пеем наште песни .Наздраве болшевишки предатели !!! .

Добавете Вашия коментар

TOP