Бедни ли? Курортен град в Югозапада без места за Коледа и Нова година

01 Ноември 2019 | 16:29
0 коментара
Бизнес

Два месеца преди коледно-новогодишните празници хотелите и къщите за гости в Сапарева баня вече са резервирани, както и част от хотелите на Паничище. Традиция стана компании да наемат цели къщи за гости в курортния град за посрещане на Нова година. Цените варират от 25 лв. на човек само за нощувка, без осигурена храна и СПА. За сметка на това голяма част от къщите за гости предлагат на гостите сами да си приготвят храната на барбекю под навес в двора. Други предлагат и храна, но цената на човек тогава скача на 100,00 лв. на ден, пише „Струма“.

В Сапарева баня има регистрирани 110 къщи за гости и малки хотели. От отдел “Туризъм” към общината съобщиха, че всички къщи за гости са пълни за Нова година.

На Паничище има все още свободни места за решилите да изкарат празника в планината, обявиха от общината, но цените там са три-четири пъти по-високи от тези на къщите за гости в Сапарева баня. Две нощувки, две закуски и новогодишна вечеря излизат между 300 и 400 лв. на човек.

Собственици на хотели в Паничище коментират, че голяма част от туристите предпочитат да нощуват в Сапарева баня. Ако времето е подходящо за ски, се качват на Паничище и вечерта се връщат обратно. „Това е така защото в Сапарева баня цените са по-ниски, а и има места за забавления, а на Паничище няма добра инфраструктура, която да предразполага”, категорични са местни те хотелиери.

Добавете Вашия коментар

TOP