Бедни ли? Българи изкупиха това райско кътче в Гърция

08 Ноември 2023 | 10:59
3 коментара
Бизнес
България
Бедни ли? Българи изкупиха това райско кътче в Гърция

Над половината от сделките с недвижими имоти в района около Кавала в Гърция през последните три години са с българи, които купуват къщи и апартаменти, разказаха брокери на имоти в южната ни съседка, пише "Труд".

Една от общините в района е Пагайо, а най-популярните селища и плажове в общината са Неа Перамос, Неа Ираклица, Офринио и Амолофи.

Интересът е много голям, има български инвестиции и в хотели, казва кметът на община Пагайо Филипос Анастасиадис.

Над 70% от чуждите туристи в общината също са българи, допълва той. Следват гостите от Сърбия и Румъния. През последните години има интерес и от гости от Германия и скандинавските страни.

Много българи купуват имоти в района, защото е близо до границата с България, а морето им харесва. Амолофи (в превод - пясъчни дюни) е известен плаж в Северна Гърция, на около 2 км от Неа Перамос (на 140 км от ГКПП “Маказа”).

Представлява дълга и широка пясъчна ивица извън населените места, простираща се почти на 3 километра.

 

Добавени коментари

Стефан публикува:
12 Ноември 2023 | 14:16
Ми то един приятел на бащата още преди двадесет години си купи къща в село край Солун за половината от цената на къщата която с бащата продадохме родната ни къща на един познат младо семейство нищо че града е малък а цените по скоро ниски заради изостаналост на региона
Чиме публикува:
09 Ноември 2023 | 15:01
А в Струмско идват багерите
Не ги гледайте тези! публикува:
08 Ноември 2023 | 14:04
Те са се разбрали с гърците: ще се разплащат догодина,когато се дигнат заплати и пенЦии.В България е така:трайте си сега-нека се дигат цените,а ние ще ви дигнем заплати и пенсии.Ама догодина след средата на годината.

Добавете Вашия коментар

TOP