Баскетболисти от ЮЗУ - Благоевград представят страната ни на престижното състезание в сръбския град Крагуевац

23 Юли 2015 | 08:36
0 коментара
Спорт
Баскетболисти от ЮЗУ - Благоевград представят страната ни на престижното състезание в сръбския град Крагуевац

От днес до 26 юли в сръбския град Крагуевац ще се проведе второто европейско университетско първенство на 3х3, съобщават от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Два отбора ще представят страната ни на престижното състезание, спечелилите държавното студентско първенство баскетболисти от ЮЗУ Неофит Рилски- Благоевград и останалият на второ място отбор на Русенският университет Ангел Кънчев. Момчетата от Благоевград Иван Мирчев / неизменен номер 1 в официалната ранглиста на ФИБА Европа за България последните 2 години /, Антонио Илиев, Александър Христов и Райко Дундалов, с треньор Никола Хаджиев за втори път печелят квота за университетското първенство, като през 2013-та станаха осми от 14 отбора на първият турнир в Ротердам.

И тази година квоти за участие в университетското първенство са спечелили 14 отбора от 10 държави. Освен България / с два отбора/ и домакините от Сърбия / с 4 отбора/ в първенството ще участват представители на университети от Израел, Португалия, Франция, Словения, Румъния, Хърватия, Черна гора и Босна и Херцеговина.

Добавете Вашия коментар

TOP