Баща и син Шишоеви от санданското село Ново Делчево с присъди-лишаване от свобода

23 Юни 2023 | 15:18
0 коментара
Криминално
Благоевград
Баща и син Шишоеви от санданското село Ново Делчево с присъди-лишаване от свобода
Окръжна прокуратура – Благоевград приключи дело за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение и за разпространение с обвиняемите Огнян Шишоев и синът му Петър (на 34 години), На 29. 11. 2022г. в с. Ново Делчево, община Сандански, Огнян Шишоев държал в себе си различни наркотични вещества с цел разпространение на обща стойност 2 338, 60 лева. Откритата у него дрога била разпределена на дози.

По обед на същия ден в района на църквата на ул. „Димчо Дебелянов“ в селото той направил опит да разпространи хероин и кокаин, но бил задържан от полицейските служители.

В хода на разследване е било установено, че двамата обвиняеми държали в различни помещения на обитаваната от тях къща амфетамин, коноп (марихуана) и хероин, предназначени за пласиране на улицата. Общата стойност на държаните от О.Ш. и П.Ш. наркотици възлиза на 7 156,30 лева.

Обвиняемите са се признали за виновни за извършените от тях престъпни деяния. Между защитника им и представителя на Окръжна прокуратура – Благоевград е било сключено споразумение, което съдът впоследствие е одобрил като непротиворечащо на закона и морала.

На О.Ш., който извършил престъпление при условията на опасен рецидив, е определено наказание от 3 години „лишаване от свобода“. Неговият съучастник П.Ш. е с наказание 1 година „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 3 000 лева. Наказанията ще се изтърпяват при строг режим.

Със споразумението обвиняемите са се съгласили да бъде отнета в полза на държавата придобитата чрез престъплението парична сума в размер на 3 300 лева, която е била намерена и иззета при претърсването в обитаваната от лицата къща.

Добавете Вашия коментар

TOP