Басейнова дирекция стопира строителството на 4 къщи за гости в с. Баня заради липса на минерална вода

09 Март 2021 | 07:20
6 коментара
Общество

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” стопира строежа на 4 къщи за гости в СПА центъра на община Разлог – с. Баня. Отрязаното инвестиционно намерение е на „Мехомия Инвест“ ЕООД, собственост на  Весела Георгиева Дойчева от селото. Дамата е поискала минерална вода за бъдещите си къщи за гости от сондаж 2 на находище „Гулийна баня“. Необходим й е дебит е от 21 л/сек 365 дни в годината, или общо 6699 кубика годишно. С тях планира да захранва с вода басейн с полезен обем 56 куб.м, джакузи и 4 душа.

Според шефа на дирекцията инж. Момчил Пашов обаче непреодоблимият проблем е, че дебитът на сондажа от 1,3 л/сек е изчерпан докрай и в него няма капка минерална вода свободна. Отсвен това имотът е в санитарно-охранителна зона.

Поради огромния строителен интерес към разложкото село този проблем – липсата на достатъчно минерална вода, ще става все по-чест. Миналата година например кметът на общината Красимир Герчев издаде забрана да се изнася минерална вода от изворите на курортното село Баня, защото дотогава бе масова практика хотели от Банско и целия регион да пращат цистерни до разложкото село, които да товарят по 7-10 тона вода и да пълнят с тях басейните и ваните на своите гости.

В селото, където живеят 3000 души, има общо 72 минерални извора и над 2500 легла в хотели и къщи за гости, а строителството продължава.в.Струма

Добавени коментари

Николай Колчев публикува:
10 Март 2021 | 15:10
Каурето от Банцко крада вода с водоноски да умраа дано
Роско публикува:
10 Март 2021 | 13:44
Не вярвам Пашов да не измисли нещо.малко пара сте му предложили. Ако трябва и от Велинград ще докара вода да вземе парата.
ЙОПЕТАТА публикува:
09 Март 2021 | 22:39
ДО ТЪПИЯ БАНЦКАЛИЯ---ДОБРЕ,ЧЕ ДОЙДОХА ГОСТИТЕ НА ТОВА СЕЛО ТА ДА ВИ ОПИТОМЯТ МАЛКО..ИНАЧЕ С ТЕЗИ ШУПЛИ,ГЪВЕТАТА И ГУШЕСТИТЕ СТАВАХТЕ ЗА СМЯХ ПРЕД ГОСТРОТЕ НА ТОВА СЕЛЦЕ..И СЕГА СИ СТЕ НА СЪЩОТО СТЪПАЛО...ЗАЩО НИКОЙ СОБСТВЕНИК НА ЗАВЕДЕНИЕ ИЛИ ХОТЕЛ НЕ ИСКА ДА ВЗИМА БАНЦКАЛИИ А?ЗАЩОТО СА СЕЛЯНДУРИ В ПЪЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА...ГЪВЕТА СИ БЯХТЕ И ГЪВЕТА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ....АКО ЩЕ И ТРИЙСЕТ ЛИФТА И ПИСТА ДА ВИ ОКРИЯТ...СЕЛЯНДУРА СИ ОСТАВА СЕЛЯНДУР ЗАВИНАГИ..
Банско публикува:
09 Март 2021 | 21:58
БАНСКАЛИЙКА съм, ама не разбирам защо плюете това страхотно, китно село, в Банско е по голямата селяни, не само на околията а на цяла България!!!
Селянин публикува:
09 Март 2021 | 20:13
Пълненето на цистерни продължава, нищо не е забранено, само се плаща на друго място. Развитието на селото се оганичава умишлено.
Банскалия публикува:
09 Март 2021 | 07:45
Имате прекрасен курорт , точно до планината и ски пистите, Банско е единственият истински зимен курорт на Балканите. Защо се занимавате с село Баня, Разлог, Добринище! Там освен крави и селяни друго няма да намерите!

Добавете Вашия коментар

TOP