Басейнова дирекция отразя популярния разложанин Захари Беличенов да ползва минерална вода за 3 къщи за гости в с. Баня

09 Ноември 2021 | 03:13
8 коментара
Общество
Басейнова дирекция отразя популярния разложанин Захари Беличенов да ползва минерална вода за 3 къщи за гости в с. Баня

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” отразя като недопустимо намерението на популярния разложанин Захари Беличенов да вдигне 3 къщи за гости в разложкото с. Баня с обслужваща сграда, помощна постройка и външен басейн 300 с обем куб.м. Беличенов бе планирал да строи в местността Русковица върху терен от 1563 кв.м и да пълни басейна си от тръбопроводно 55-метрово отклонение от трасето, доставящо минерална вода до съседския хотел, собственост на „Давита” ООД.

Причината за отказа е, че  всъщност дебитът на Сондаж 1 „Гулийна баня“ вече е почти напълно изчерпан. Съгласно заповед от 2013 г. на тогавашния министър на околната среда и водите за сондажа е утвърден експлоатационен ресурс от 13 л/сек., а до момента са раздадени 12,92 л/сек., тоест към настоящия момент са свободни едва 0,07 л/сек. В същото време обаче Беличенов иска 0,3 л/сек. минерална вода 365 дни в годината, за да я ползва за профилактика, което е 4 пъти повече от настоящите свободни количества.

Според Басейнова дирекция за отказа да даде разрешително има и други причини – нивото на минералната вода е паднало рязко с над 1 метър, а освен това трасето на водопроводното му отклонение попада в границите на зони за защита на водите и в санитарно-охранителната зона на Гулийна баня, което също прави строежа невъзможен.

Вероятно това е първата бизнес неудача за

З. Беличенов, който е един от най-успелите бизнесмени в гр. Разлог. В Търговския регистър името му е свързано със 7 фирми, една от които е и подалата намерение за строителство в с. Баня „Разлог комюникейшън“ ЕООД. Чрез същата фирма преди 4 г. той стана собственик на баровски имот в комплекса за голф край Разлог.

Името на Захари Беличенов се свързва с футболния клуб „Пирин” /Разлог/, както и с един от най-модерните рибарници на територията на Благоевградска област.

Бизнес интересите му са много и разнообразни – занимава се е с разпространение на интернет и  телекомуникационни услуги, изграждане на кабелни мрежи, производство, преработка, обработка и продажба на едро и дребно, на опаковани и неопаковани хранителни и нехранителни стоки, уреждане на състезателни права, представителство пред клубове, школи, федерации и други институции, трансфери. Той е управител на Бизнес център Места ЕООД и редовен бенефициент на Програмата за развитие на селските райони и други разпределители на европейски средства.

В 3 от компаниите, в които участва, Беличенов е съдружник на синовете на екскмета на Разлог Любен Татарски.

Той е известен още и като инициатор през 2011 г. на протестите в подкрепа на строителството в Пирин, както и с отстраняването му по съдебен път от съветническото място в ОбС, което заемаше в мандат 2011–2015. Изгонването му от ОбС бе след решение на Комисията за конфликт на интереси, според която в разрез със закона той е гласувал д-р Божидар Велев да стане управител на местната МБАЛ въпреки близките роднински отношения между двамата.в.Струма

Добавени коментари

бкмбжг публикува:
10 Ноември 2021 | 19:03
поредния Гробаджийски мошенник , всички на изборите да ги изчегъртаме
До разтревожен публикува:
09 Ноември 2021 | 20:47
Мишок скапан,каквото му Пожелаваш да ти се върне три пъти-анонимен педал,ама е лесно да цъкаш по клавиатурата!!!
разтревожен публикува:
09 Ноември 2021 | 11:15
е тава е бизнесмен!!! запръжено не става , но зад неговите "инициативи" се вижда кой е! И това се знае, но нямат очИ всички зад него - но животът и господ не прощават!!! По-добре не ги определяйте такива като бизнесмени, еле успели, защото е обида за работещите хора в Разлог, както и за няколкото действително начетени, успели въпреки кметовете-дерибеи /а последния и прост/, бизнесмени и обикновени хора, създали и даващи бел леб на работещите за тях хора. Как ще се махне корупцията и мафията като медиите им сте ПиаР-ите? Затъмнете ги и само тепортажи за подведени под съдебна отговрност!
накол публикува:
09 Ноември 2021 | 08:34
Тое е пионката,вънджовия е за трепане .
крънчев публикува:
09 Ноември 2021 | 08:20
лиже на бай любен газо ама топи пръстите в медо
Бабугер публикува:
09 Ноември 2021 | 08:15
Какви прости разложене сме и за какви разбойници гласуваме дори три къщи че строи
Разложенин публикува:
09 Ноември 2021 | 08:12
Щом е с децата на Любен Татарски така че е ние че броим стотинчите за леб за това на 14-ти всички да гласуваме против ГРОБ и ДПС
Разложенин публикува:
09 Ноември 2021 | 05:19
Тоя е преуспял лизач по скоро!!!

Добавете Вашия коментар

TOP