Басейнова дирекция кани жителите на град Симитли заедно да отбележат Световния ден на околната среда 2017г.

26 Май 2017 | 11:49
0 коментара
Общество

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ кани жителите на град Симитли заедно  да отбележат Световния ден на околната среда 2017г. Празникът е организиран от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ с поредното любезно домакинство на община Симитли и ще се проведе в градския парк на града, на 5 юни от 16:00 часа.

Мотото на Световния ден на околната среда през 2017 г. „Свързване на хората с природата” ни приканва да помислим за това, че сме част от природата и,  че тясно зависим от нея.

Заедно с учениците от СУ  „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Симитли, експертите от дирекцията ще се постараят чрез игри да се опознае  и оцени жизненоважната връзка с природата, като всички заедно се погрижат за по-доброто и правилно отношение към нея.

На дървета в парка ще бъдат монтирани собственоръчно изписани върху табели правила изготвени от децата, които ще напомнят на посетителите в парка за поведението, което трябва да спазват, намирайки се в естествената среда на  заобикалящия ни  растителен  и животински свят.

Освен това, ще бъдат изработени временни хранилки с подбрани видове семена за свободно живеещите птици. За децата участници в инициативата са подсигурени много лакомства и награди.

Добавете Вашия коментар

TOP