Басейнова дирекция глоби „Биострой”

08 Февруари 2023 | 13:44
0 коментара
Бизнес
Басейнова дирекция глоби  Биострой”

Благоевградската общинска фирма „Биострой“ ООД докара глоба на общината, след като е засечена от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” /БДЗБР/ да работи в коритото на Хърсовска река без разрешително за ползване на воден обект съгласно изискванията на чл. 46, ал. 1, т. 1, буква „г” от Закона за водите. Фирмата на практика реконструирала съоръжението за защита от вредното въздействие на високи води предвид предстоящото топене на снеговете, но пропускът й да уведоми авансово дирекцията за намерението си се води нарушение и подлежи на санкция по чл. 200, който предвижда глоба от 2000 до 10 000 лв.

Сред получателите на 5-те акта за установяване на административни нарушения, които БДЗБР раздала през януари, са ВиК – Перник – за превишение на максимално разрешените водни обеми за месец ноември 2022 г., ВиК – Благоевград – за неизпълнение на дадено предписание, петричката фирма за производство на инструментална екипировка „Зино-П” АД – за водоползване без разрешително, и др.

Синът на покойния собственик на благоевградската строителна фирма „Скаптопара“ Георги Сърбов – Спас, който продължи строителния бизнес на татко си, е с най-голямата санкция – 2000 лв., наложена миналия месец от дирекцията.

Общо през януари са съставени 5 акта за установяване на административно нарушение и са издадени 9 наказателни постановления за 8830 лв. По наложени преди това глоби са събрани 15 500 лв., а от такси за осъществено право на използване на водите са събрани 774 863,99 лв., които вече са трансферирани по сметка на МОСВ.

Добавете Вашия коментар

TOP