Барса настоявали Стоичков да връчи Златната топка на Меси

13 Януари 2016 | 18:27
0 коментара
Спорт
Барса настоявали Стоичков да връчи Златната топка на Меси

Ръководството на Барселона е настояло пред организаторите на церемонията по връчването на Златната топка, Христо Стоичков и каталунската легенда Луис Суарес да връчат приза на Лионел Меси, разкрива вестник „Марка“.

В Барселона категорично са били против Кака да даде отличието на аржентинската звезда.

Не случайно Стоичков и Суарес бяха включени в делегацията на Барселона.

В крайна сметка организаторите не се съобразиха с желанието на клуба и именно Кака връчи за пети път Златната топка на Лионел Меси.

Барселона има най-много футболисти, които са печелили Златната топка. Играчи на каталунския отбор са грабвали отличието 11 пъти.

Меси продължи да пише рекорди със спечелването на безпрецедентната в историята пета Златна топка. След двегодишно прекъсване аржентинецът отново бе избран за номер 1 в света в рамките на една календарна година. Преди днешното си отличие, връчено на стилна церемония в Цюрих, Меси получи наградата на ФИФА и списание "Франс футбол" за 2009, 2010, 2011 и 2012 година.

Останалите футболисти на Барселона, които са вдигали Златната топка са Луис Суарес, Йохан Кройф (два пъти като играч на тима), Христо Стоичков, Ривалдо и Роналдиньо.Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP