Барса на финал, горд Байерн с победа за престиж

13 Май 2015 | 08:10
0 коментара
Спорт
Барса на финал, горд Байерн с победа за престиж

Барселона е първият финалист в Шампионската лига. Каталунците загубиха с 2:3 реванша в Мюнхен, но изхвърлиха гордия Байерн с общ резултат 5:3 след 3:0 в първата среща.

Мачът премина през няколко обрата в резултата, а в края баварците спечелиха поне победа за престиж в реванша.

Финалът е на 6 юни в Берлин, а в него Барселона ще срещне победителя от другия полуфинал между Реал и Ювентус в сряда, след 2:1 за италианците в първата среща.

Бенатиа постигна желанието на баварците за ранен гол, отбелязвайки с глава в 7-ата минута. Барса обаче бързо отвърна на удара чрез Неймар в 15-ата минута за 1:1. В 29-ата минута Неймар вкара и втори гол за Барса - 1:2. Левандовски отново възстанови равенството в 58-ата минута за 2:2. Мюлер изведе Байерн отново напред в резултата в 74-ата минута - 3:2

Страхотни спасявания направи немският вратар на Барса Тер Стеген, с които разколеба налитащите баварци.

източник: Gulliver/Getty Images

Още в петата минута от мача Иван Ракитич се измъкна от защитата на Байерн и навлезе дълбоко в наказателното поле на баварците, но ударът му отблизо бе спасен от Мануел Нойер. Веднага след това Байерн отговори с бърза контра, в чийто край ударът на Тиаго бе блокиран.

В 7-ата минута обаче баварците постигнаха мечтания от тях ранен гол. Точен с глава беше Мехди Бенатиа за 1:0.

Германският шампион продължи да натиска. На Левандовски бе попречено да шутира от наказателното поле в 13-ата минута, а Швайнщайгер минута по-късно стреля отдалеч, но в аут.

В 15-ата минута обаче Барселона изравни. Суарес изведе Неймар на празна врата и бразилецът не сбърка – 1:1.

Двата отбора продължиха да си разменят удари. В 19-ата минута Мюлер стреля с глава право в горния десен ъгъл на вратата на Барселона, който Тер Стеген акробатично спаси.

В 27-ата минута нов шанс се откри пред Левандовски, но ударът му изпрати топката в ръцете на вратаря Тер Стеген.

Минута по-късно Меси стреля от пеналта на домакините, но и той намере ръцете на вратаря. Поредната акция на баварците бе веднага след това, но Мюлер не можа да я завърши с гол.

И се стигна до нова мълниеносна контра на триото Меси-Суарес-Неймар, завършила с втори гол на Неймар за 1:2 в 29-ата минута.

източник: Gulliver/Getty Images

Нова чудесна изява на Тер Стеген видяхме в 38-ата минута, когато немският страж на Барса изби в корнер удар на Мюлер.

Ново невероятно спасяване направи Тер Стеген в 40-ата минута, когато отрази удар от упор на Левандовски, а после догони и изби топката от голлинията.

Втората част започна с малко по-бавно темпо, но Байерн продължи да търси нови попадения, независимо от отчайващия общ резултат.

Нов изравнителен гол в мача падна в 58-ата минута, когато най-сетне Левандовски с премерен удар успя да преодолее Тер Стеген и направи резултата 2:2.

Каталунците видимо бяха доволни от този резултат и няма как да бъде другояче, при положение, че на „Камп Ноу“ те бяха спечелили с 3:0.

Байерн обаче мъчно се отказва, какъвто и да да е резултатът. Баварците продължиха с натиска и търсенето на голове и в 74-ата удар на Мюлер направи резултата 3:2.

Каталунците почти спряха да играят, а домакините продължиха да ги притискат в тяхната половина и да застрашават вратата им.

В края и влезлият Гьотце опита да вкара гол във вратата на Барселона, но не му се удаде.

Неймар излезе сам срещу Нойер в добавеното време, но реши да подаде на Меси, за да му помогне да увеличи головия си актив, но така Барса се размина с изравнителен гол.

Луис Суарес пък получи разтежение и бе сменен на почивката.

източник: Gulliver/Getty Images

БАЙЕРН - БАРСЕЛОНА 3:2

Голмайстори: 1:0 Бенатиа 7, 1:1 Неймар 15, 1:2 Неймар 29, 2:2 Левандовски 58, 3:2 Мюлер 74

БАЙЕРН: Нойер, Рафиня, Бенатиа, Боатенг, Бернат, Чаби Алонсо, Швайнщайгер /87-Гьотце/, Лам /68-Роде/, Тиаго, Мюлер, Левандовски.

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Ракитич /71-Матийо/, Иниеста /74-Шави/, Меси, Суарес /46-Педро/,  Неймар.

Следихме мача минута по минута в Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP