Барове и шатри за масажи напълниха плажа на Слънчака

27 Август 2015 | 09:39
0 коментара
Общество
Барове и шатри за масажи напълниха плажа на Слънчака
Снимката е илюстративна
 


Един от най-красивите и привлекателни плажове по българското Черноморие е превърнат в истинска Капалъ чарши, пише "Телеграф". Битпазарът на открито е разположен директно върху пясъка против всякакви норми и закони. Чудото на кича се намира на Северния плаж в Слънчев бряг и чупи всякакви рекорди по безочие.

Именно на този плаж Министерството на регионалното развитие и благоустройството откри най-много нарушения по отношение на преместваеми обекти и допълнителни търговски площи по време на проверките, наредени от Върховната административна прокуратура. Заради драстичното погазване на нормите министър Лиляна Павлова се зарече да отнеме концесията.

Проблем има и с достъпа до морето от свободната зона. Хората, които искат да опънат свои чадъри на ивицата, са натирени на края на плажа, точно до тоалетните, душовете и кабинките за преобличане.

Тримата концесионери, които си делят апетитната ивица по зони, са я затрупали със стотици барчета, ресторанти, кафенета, пицарии, и всевъзможни павилиончета за всякакви стоки. На плажа може да се намери и от пиле мляко, за сметка на това пък пясъкът вече почти не се вижда от безбройните търговски обекти. Крайбрежната алея, която граничи с плажната ивица, също е затрупана откъм морето със стотици павилиончета. Макар официално те да са разположени на крайбрежната алея и входовете им да гледат към нея, на практика магазинчетата са стъпили точно върху пясъка и отнемат значителна част от зоната за плажуване. Сергийките и магазинчетата, наети от хитри търговци, нямат преброяване. Собствениците им плащат солени наеми на концесионерите, но нико не се оплаква, защото там е най-оборотната зона в курорта, а плажът е претъпкан от народ.

На Северния плаж може да се видят и всевъзможни други чудесии. Опъната е дори шатра за масажи, където вещи масажистки прибират по 40 лева за ободряващо размачкване. До тях пък са разположили няколко батута и катапулти. На плажната ивица има дори и шатри с аквариуми. В тях плуват миниатюрни рибки, които във всеки момент са готови да изгризат мъртвите клетки от краката на туристите. Екстравагантният пилинг струва двайсетачка. Точно до хищните риби е залепено стрелбище с плюшени играчки за награди. Стрелците могат да пробват късмета си срещу 10 лева за шест изстрела. До него са наредени сергия за понички - 4,50 лева кутийката, и импровизиран плод-зеленчук, позициониран под подвижен сенник. Цените са влудяващи, но доставката им на пясъка обезоръжава мрънкащите. Ако ви се похапва грозде, ще трябва да се бръкнете с 10 лв. за килограм. Крушите и прасковите са по 8 лв. клиото, а ябълките - 6 лв.

Добавете Вашия коментар

TOP