Бареков: Няма да плащам цената за случващото се в TV7

08 Май 2015 | 06:42
0 коментара
Общество
Бареков: Няма да плащам цената за случващото се в TV7

Лъсна истината, че реформата на РБ се изчерпва с идеите на „България без цензура“

Не мога да плащам цената на това, което се случва в TV7. Хората от екипа ми я платиха като останаха без работа, защото бяха изгонени след моето напускане. Сега там се води тежка война срещу мен. Това заяви лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков при гостуването си на Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Не знам какво става в ТВ7. Знам само, че като има натрупани някакви задължения, те трябва да се плащат. Не  се радвам, ако спрат една телевизия, когато хора остават на улицата. Бих препоръчал на хората в телевизията да внимават, когато намесват властта, защото не може да молиш правителството да не ти спира телевизията, а да не си плащаш дълговете. Това се нарича надупване към властта“, посочи Бареков.

Той категорично обяви, че няма нищо общо със схемите за източване на КТБ. Бил е назначен в тази телевизия от „Алегро Кепитъл“. Този фонд няма нищо общо с фирмата, източила КТБ - „Краун Медиа“. Нямам нищо общо с това източване, отсече той. После обясни, че е имало заем за няколко милиона, с който е купена техника – най-модерната в Европа. С нея е обезпечен този заем.

„Не смятам, че това, което се случва с TV7 е отмъщение за Костинброд. Никога не съм се отричал от това си разследване, имах информация от два източника. Това, което прави в момента прокуратурата е правилно. Не може Росен Желязков, който е най-голямата мишка, да отнесе най-голямата вина. Един от хората, които един ден отново ще бъде привлечен под отговорност, ще бъде Цветан Цветанов“, заяви Бареков.

Той отрече TV7 по негово време да е била бухалка. „Ние разследвахме и разобличавахме всички, които нарушаваха законите. Ако някого сме нападали, това е Борисов, защото свалихме неговото правителство с разследване за тока. Разследвахме и цените на лекарствата. Аз направих разследване срещу кмета на Хасково, който четири мандата е кмет на статуквото и сега се радвам, че колегите от bTV го продължават, коментира той.

 

Реформаторският блок е големият провал на това управление, защото няма реформа. Това, което те показват като идеи за реформа, всъщност са идеите на „България без цензура“, категоричен бе Бареков, визирайки взаимстваната от РБ идея за таблетите за ученици. Правителството да вземе добрите идеи на „България без цензура“, не само тази за таблетите, а и за работните места, за безплатните лекарства за децата и майките, за ранното пенсиониране. Нека ги реализира и тогава ще го поздравим, каза той.

 

Лидерът на ББЦ припомни обещанията на реформаторите да направят реформа в здравеопазването, образованието, съдебната система и че нищо от това не се е случило до момента. „Москов уволни най-успешния директор, затова че не е послушен. Ние искахме безплатни лекарства за децата и пенсионерите, Москов им сложи лимити. Махат се доказани професионалисти, за да може Москов да си сложи баджанака там, коментира Бареков действията на здравния министър. Реформаторите забравиха и обещанието, което дадоха, съдиите да бъдат избирани пряко от народа. Няма съдебна реформа, затова няма и Костинброд, няма и присъди, коментира още той.

 

Лидерът на ББЦ съобщи, че през септември у нас пристига елитът на европейската консервативна партия. Изпълнителното бюро на ЕКР ще проведе изнесено заседание в София по покана на Николай Бареков и Ангел Джамбазки, които са евродепутати от групата. „Европейските консерватори трябва да се видят с българския министър-председател, съобщи лидерът на ББЦ и допълни, че в момента се организират срещите. „Имаме не лоша комуникация с Борисов“, призна Бареков.

Добавете Вашия коментар

TOP