Бареков: Лятото и "борбата с контрабандата" са ясен знак за предсрочни избори

22 Август 2015 | 10:13
2 коментара
Политика
Бареков: Лятото и борбата с контрабандата са ясен знак за предсрочни избори

Не само замириса на море и предсрочни избори, ами и активният премиер подготвя активно почвата. Лятото и "борбата с контрабандата" са ясен знак за това. Тази борба няма да доведе до резултат, защото проблемът е по-нависоко, коментира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

 От времето на Луканов и Костов та досега, държавната върхушка е опънала чадър върху руския монопол на горивата. Доставки на газ, петрол и нефт само и единствено от Русия. За първото е ясно - няма го проектът „Набуко“, но защо всички правителства включително и сегашното се грижат само за това „Лукойл“ и руски танкери да внасят петрол в България? Толкова ли липсват желаещи да конкурират руснаците или просто държавната машина ги мачка? Като евродепутат и член на комисията по енергетика в ЕП Ви казвам, че е второто.

А къде тук е гласът на президента Плевнелиев, виден клеймител на всяко руско влияние в държавата ни? Как правителството на Борисов ще бори контрабандата, като управлява с АБВ на руския Агент Гоце и с " реформаторите" на Иван Костов, който подари „Лукойл“ на руснаците? Кой си пие ракията с Боса Валентин Златев? Къде са по темата псевдопатриотите, които иначе плюят всяка вечер по Русия и Путин от ефира на ТВ Скат? Всички тези въпроси имат отговори, които всяко дете пред компютъра знае.

България е на първо място в Европа по контрабанда на всичко и всеки еврочиновник знае, че ако имахме държава и политици на място, този проблем отдавна щеше да е решен. Затова сме на последно място по всички позитивни показатели и на първо по всички лоши, независимо кой актуален политик е докопал временно властта.

Борисов е прав в едно, ДПС също. 300 дни толеранс свършват, а компромисите, липсата на реформи и измамната стабилност са факт. Генезисът на мнозинството не съдържа възможност за разбиване на крадливия модел. А контрабандистите на най-високия етаж са по- щастливи от всякога и инвестират парите си в хотели и нови партии тип РБ и ПФ... Всеки знае имената на най- големите контрабандисти, но дори политиците с НСО не смеят да повторят думите на децата сутрин по телевизията.

Ако не друго г-н Борисов може да вземе европейски пример от моя приятел Алексис Ципрас - когато един кабинет се изчерпи от съдържание и повече възможности за реформи, подава оставка и отива на избори за прелегитимиране на програмата.

Само нови избори на чисто могат да генерират воля за битка с корупцията, след провала на малките партийки във властта.

Добавени коментари

razlogenin публикува:
24 Август 2015 | 13:32
апа вие кее така сте сигурни че лукол е руска собственост бре оти примерно дълбоко в себе си образно казано де нема некой собственик от немско-австроунгарско потекло с еврейски мирис.било през банка или роднина от десето колено по майчина линиа не бащина.кеето стана с кацекато,заводо за столове и т.н.мили ми демократе.оти верно требува да има виновен.и оти се чудите кее президенто и управата не лаят и си траят с/у лукуойло.-руски???-вражески???недомократически???диктатурски???
Do Barekov публикува:
22 Август 2015 | 19:56
Това е и мнението на по голяма част от народа но за съжаление не смее да го каже - дали от страх или от натиск. Но пък и това е позицията на слабите а Ципрас не е от тях

Добавете Вашия коментар

TOP