Бареков: Да се отнемат социалните помощи на циганските майки, пияници и проститутки

23 Юни 2015 | 08:16
0 коментара
Политика
Бареков: Да се отнемат социалните помощи на циганските майки, пияници и проститутки

Да се отнемат социалните помощи на циганските майки, пияници и проститутки. Това поиска лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Той се обяви против циганизацията на България.

„Навремето циганин не беше мръсна дума. Преди се казваха цигански махали, сега се казват цигански гета. 25 години никой не се грижи за циганския етнос“, подчерта Бареков и съобщи, че партията иска да организира кръгла маса по тази тема.

Бареков припомни революционните идеи на партията още от предишните избори – предложението за въвеждане на казарма като трудова и образователна повинност, както и въвеждане на образователен ценз за гласуване и за получаване на детски надбавки.

„Патриотите откраднаха идеята за казармата. Темата за циганите навремето тръгна добре от нея се възползваха редица партии, но впоследствие те изгоряха. „Атака“ стана проруска партия, патриотите никакви ги няма в Парламента“, посочи той.

Лидерът на ББЦ предупреди, че масово у нас циганите нямат лични карти, защото ги продават или им ги взимат лихварите и чрез тях се източва ДДС или с тях други роми с вече отнети документи за кражби и джебчийство продължават да извършват престъпления в цяла Европа.

„Ние искаме всички цигани да бъдат преброени, защото едни казват, че са 300 хиляди, други – милион и  300 хиляди. Ние трябва да знаем колко са те и колко тях имат лична карта, защото като няма лична карта той е нелегален имигрант“,  допълни той.

„Друго, което предложихме, е образователният ценз за циганки майки, които раждат деца и взимат социални помощи. Не може държавата да им плаща за това да си купуват цигари, алкохол и да проституират. Аз съм член на най-консервативната и най-дясната партия в Европа, аз с тези лозунги миналата година взех 11%. Това, което ние казахме тогава, беше циганите да са образовани – като няма 8-и клас, няма да ражда или когато това се случи, държавата да поема грижата за детето“, предлага евродепутатът.

Той защити и идеите на кандидата за кмет на София Мария Календерска за прочистване на циганските гета в големите градове. Тези гета да станат публична общинска собственост и в тях да се построят административни центрове, а на циганите, след като бъдат преброени до един, да им се направи нов квартал някъде в покрайнините на София.

„Недопустимо е най-хубавите квартали на големите градове да са пълни с незаконни постройки, в които живеят цигани. За циганите трябва да има отделна грижа на държавата, а не някакви ромски фондации да обикалят по студиата и да обясняват колко се грижат за циганския етнос“, категоричен е лидерът на ББЦ.

Той съобщи, че като европейски депутат на откриването на пленарната сесия в Брюксел в сряда ще посвети едно изказване на циганския проблем в България.

 Лидерът на ББЦ отрече обвиненията, партия „България без цензура“ и нейните членове са част от агитките, провокиращи предизборно напрежение в ромските квартали. За спряганият от медиите като провокатор Симон Милков, Бареков заяви, че е дете, което той е прибрал от Велико Търново и от години се грижи за него. Той работи като организатор в партията и е „чиста душа“, подчерта лидерът на ББЦ и отрече да е изпращан в Орландовци от него.  „Той е бил там с танцьори, скарали са се за това каква музика трябва да се слуша и е набит от циганите, а госпожица Календерка плати здравните вноски на едно от набитите“, обясни Бареков.

Евродепутатът, който е член на комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент, обяви, че ще бъде предизвикано разследване на ЕП защо в България няма либерализация на пазара на електроенергия и как това се отразява на конкурентоспособността.

Той е категоричен, че премиерът Борисов трябва да направи голяма ревизия на фирмите на олигарха Христо Ковачки. По думите му Ковачки е в конфликт на интереси, тъй като е купил трима депутати от една партия срещу пари и след това с техните гласове си е избрал член на КЕВР - Георги Златев, който е бивш служител във фирмите на Ковачки. „Най-скъпият ток след този на американските ТЕЦ-ове, които са частна инвестиция, е токът от топлофикациите на Ковачки. Ковачки е един от най-големите продавачи на скъпа енергия на държавата заедно със зелената енергия и сега заради Ковачки и заради зелените ВЕИ-та, които пък биват подкрепяни от  РБ, токът в България поскъпва“, подчерта Бареков. „Борсов трябва да направи една голяма ревизия на формите на Ковачки, ако иска да излезе от тази ситуация“, категоричен е евродепутатът.

„Миналата седмица Ковачки направи втори сериозен опит да открадне този път държавни пари – партийната субсидия на ББЦ, която е разпределена между седем партии. Ковачки поиска да му се изплащало на ръка за тримата нови депутати, които влезнаха от ББЦ и които отидоха и се продадоха Ковачки. Малко му е скъпият ток, който държавата му купува, малко е че 99% от бизнеса му е спонсориран от държавата, че сега да вземе субсидията на всичките седем партии“, съобщи Бареков. Той благодари на финансовия министър Владислав Горанов, че е спазил закона и не е позволил това да се случи.

Лидерът на ББЦ припомни, че е внесъл в прокуратурата редица сигнали срещу Христо Ковачки и съобщи, че някои от тях са върнати, а по други очаква развитие.

Той определи като най-големия виц новината, че е най-богатият политик в България. „Хората се смеят на тази новина. Бареков не е най-богатият политик“, категоричен е лидерът на ББЦ. По повод написаното от някои медии, че е най-богатият чиновник, Бареков подчерта, че не е чиновник, а евродепутат. „Народните представители са избрани от народа, те отговарят пред народа. Чиновник е примерно шефа на КЕВР, дори и мин.-председателят е чиновник, защото е избран от Народното събрание“, категоричен е лидерът на ББЦ.

„Аз съм единственият политик, който до стотинка е декларирал всичките си доходи - и като депутат от ЕП и преди да стана политик“, посочи Бареков и обяви, че е бил подложен на данъчна проверка, като ревизията му е направена за 5 години назад.  Той припомни, че изкарал парите си преди да стане политик, като уточни, че последните му доходи са 2 месеца преди евроизборите.

Бареков е категоричен, че трябва да се прави разлика в политика на национално ниво и тази на местно, защото това са две съвсем различни неща. Той призна, че има добри кметове и от ГЕРБ, и от други парии и даде за пример градоначалникът на Монтана - Злати Живкова, който ще бъде подкрепен и от ББЦ.

Бареков призна, че е наясно със ситуацията в Протестна мрежа, тъй като има близък човек, който е близък и до ПМ - единственият кандидат за кмет на столицата Мария Календерска. „Аз знам ситуацията в ПМ от самото начало и знам, че тук проблемът въобще не е в Близнашки. Проблемът е, че ПМ се оказа един сбирщайн, който имаше за цел да обслужи една част от партии, които да вкара в управлението на държавата за сметка на други. Близнашки беше член на ПМ, а сега в съветник на ДПС, което означава, че ПМ е един кьорфишек, а ДПС е в добра кондиция и се готви да управлява“, предупреди на финала на разговора Бареков. 

Добавете Вашия коментар

TOP