Банско участва на туристически изложения в Солун и Букурещ

16 Ноември 2023 | 10:04
1 коментара
Бизнес
Благоевград
Банско участва на туристически изложения в Солун и Букурещ
Община Банско, съвместно с представители на туристическия бизнес, взе участие на 38-то Международното туристическо изложението “Philoxenia 2023” в гр.Солун, Гърция, което се проведе в периода 10-12.11.2023г., като тази година България бe страна-почетен гост. Изложението е сред водещите събития с пряка туристическа насоченост. На него се представят най-новите и интересни предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих, както и от доставчици на различни туристически услуги, местни и международни туристически организации и дестинации. Тридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически спектър.
Изложението премина при голямо внимание от страна на професионалисти в областта на туризма, както и на индивидуални туристи с интерес към ски туризма, планински, културен и фестивален туризъм. Форумът предложи нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш. Тази година в изложението участваха над 192 изложители от 30 страни, а 120 международни купувачи от 20 страни се включиха в B2B срещи с изложителите.
Община Банско, съвместно с представители на туристическия бизнес от града, участваха и в най-голямото международно изложение за туризъм TTR - Букурещ, Румъния, което се проведе от 9-ти до 12-ти ноември. Тази година в изложението участваха над 130 изложители от 10 страни, като Румъния, България, Унгария, Турция, Гърция, Египет и други. Изложението дава възможност Банско да се представи, като целогодишен курорт. Основен интерес за посетилите на щанда на Община Банско, наред със ски условията в ски зона Банско, бяха представените условия за СПА, оздравителен, планински и културен туризъм.
До края на 2023г., Община Банско ще участва на националния щанд на Министерството на туризма на международното туристическо изложение TT WARSAW, което ще се проведе в периода 23-25.11.2023г. в гр. Варшава, Полша.

 

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
16 Ноември 2023 | 11:25
И бреее, курорте! Бело шА има ли?

Добавете Вашия коментар

TOP