Банско става домакин на фестивала на училищните оркестри

07 Юни 2022 | 12:12
0 коментара
Култура
Банско става домакин на фестивала на училищните оркестри

Фестивалът включва две събития: “Ваканция, ура!“ с домакин Банско – в края на учебната година, и в Каварна – в края на ваканцията, под надслов „Училище, ура!“.

„Целта ни е да привлечем общественото и институционалното внимание към положителните практики и ползите за младежите и обществото от подкрепа за училищните оркестри. Вярваме, че Фестивалът на училищните оркестри ще допринесе за изграждане на действащ модел за възраждане на традицията на училищните оркестри, оценка и подкрепа на работата на музикалните педагози, работещи с децата и младежите в училищните оркестри и създаване на партньорска мрежа с цел обмен на добри практики с организации, които подкрепят развитието на училищните оркестри“ – казват организаторите от Асоциация Фестивалите в България и Община Банско.

„Ваканция, ура!“, ще се проведе в гр. Банско от 23.06. до 26.06.2022 г. Концертната програма се представя в два дни, 24 юни и 25 юни, в два часови пояса: концертен блок 1 от 11:00 ч. до 13:00 ч.; концертен блок 2 от 18:00 ч. до 20:00 ч. Съпътстващите програми на фестивала включват: анимационна програма за участниците и семинарна програма за ръководителите на училищните оркестри със заинтересовани училищни ръководства, композитори, преподаватели и др.

Добавете Вашия коментар

TOP