Банско ще има първокласници от 9 държави

14 Септември 2020 | 16:23
2 коментара
Общество

Учебните заведения в община Банско напълно подготвени за началото на новата учебна година.

Направени са необходимите инструктажи в системата - директор - учител - родител - ученик относно необходимостта от изпълнението на превантивни мерки за разпространение на Ковид-19. 

Осигурени са предпазни средства за училищния персонал, дезинфектанти за общите части и класните стаи в училище и изготвена схема за придвижване и посещения до училищен стол, бюфет и места за хранене. 

В община Банско тази година броят на първокласниците е 118 ученика.

В НУ "Св. Паисий Хилендарски" ще учат 52 деца, в СУ "Неофит Рилски" 36 ученика, 22 в град Добринище и 8 малчугана ще влязат за първи път в училище в село Места, община Банско.

Затова, че Банско е истински космополитен град, в който хората не само се забавляват, почиват и спортуват, но и реализират житейски планове и отглеждат децата си, защото градът е стожер на традиции, обичаи, дух и духовност е и информацията, че тази година ученици от 9 държави, които живеят с родителите си и своите близки в Банско ще влязат, като първокласници в учебните заведения. Банско с основание може да се похвали, че дава дом и наука и знание на деца от Великобритания, Руска федерация, САЩ, Португалия, Испания, Гърция, Германия, Франция и Китай. Информацията е предоставена от ГРАО в община Банско.  

Всички училища  разполагат и с медицински персонал, който да осигури сутрешния филтър и целодневното обслужване на обучаваните. Община Банско е предвидила помощ за снабдяване на училищата с дезинфектанти, предпазни средства и други необходими материали./БНР/

Добавени коментари

Учуник публикува:
14 Септември 2020 | 21:23
Чакаме продължение на статията.....след един месец:повече от половината от тези ученици се преместиха в разлог,поради "високите"успехи на училищата в Банско!!!!!СМЕХ!СМЕХ!!!! .....
Достойно! публикува:
14 Септември 2020 | 16:54
Колегите от БНР благодарим,за партньорското отношение и това, че е споделен източника - БНР. Успех, колеги, бъдете здрави и успешни!

Добавете Вашия коментар

TOP