Банско посрещна скъпи гости от община Ерзурум, Турция

29 Ноември 2019 | 10:09
9 коментара
Култура

Ерзурум е едно от най-старите селища в Близкия Изток, в чиято хилядолетна история са оставили следи велики империи и цивилизации.

Днешният Ерзурум е един от най-големите градове в Турция - в едноименната област живеят над 770 хил. жители. Той е най-високо разположеният голям град в Турция. Намира се на плато с надморска височина 1 950 метра в Източноанадолските планини.

Разположен в подножието на планината Паландьокен, където снеговалежите са продължителни и обилни, през последните години Ерзурум се развива като модерен зимен курорт. Този аспект в икономическото развитие на града е една от причините Метрополитан Община Ерзурум да покани Община Банско като партньор по проект "Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда". Проектът е финансиран по Схема за безвъзмездна помощ - "Дейности за побратимяване на градове между Турция и ЕС" и бенефициент е турската община.

В изпълнение на проекта, на 4-дневно посещение в община Банско е делегация на турските партньори, водена от главния секретар на Метрополитан Община Ерзурум г- Зафер Айнали.

Кметът Иван Кадев и неговият екип посрещнаха колегите си от Турция и ги запознаха с историята, съвременността и бъдещите планове за развитието на община Банско.

На работна среща с представители на туристическия бизнес, партниращите страни взаимно представиха зимните курорти и запознаха участниците във форума с проблемите, свързани с ефективното и икономично използване на енергията.

В резюме беше докладвано изследването на екип от учени под ръководството на проф.д-р Мутлу Кундакчъ от Университета "Ататюрк" за разходите на електроенергия в двата курорта, добрите енергийни практики и възможностите за използване на възобновяеми източници. Въз основа на тези резултати, на заинтересованите страни ще бъдат предложени решения и финансови параметри за прилагането им.

Гостите от Ерзурум и домакините от Банско изразиха общо задоволство от установеното сътрудничество и заявиха желание в бъдеще връзките между двете общини да продължат и да се разширяват в областта на икономиката, спорта и културата. [4]

Добавени коментари

Будалите публикува:
30 Ноември 2019 | 07:45
Разбрахме ,че Бурята обижда даже и Меги.Венетооо,"Грамадулчице Моя".Тотално се осра Венето.Дано в следващи коментари разберем как Бурята и Икономов са се скарали.
До Вена Джибрето публикува:
29 Ноември 2019 | 22:47
Абе будали! Още ли и отговаряте на тая умрела скумрия бе! Че тя от тава живее, чека се да се заяде с некой! Венето, скумрио чумава стой далеко от градо ни!
Г.Б. публикува:
29 Ноември 2019 | 22:39
А тази буря като е толкова велика като уж е много смела, защо не назовава нещата с истинските им имена? Когато плюе по някого във интернет защо не казва кой е това? Хубаво , плюе по т.нар пицарка (и кое е обидното тук моля!?), но достойно ли е така? Ако има нещо, да й го каже в очите! Маги може да има много трески за дялане, както всяка една от нас, но тя поне си казва нещата на всеки директно!!! И ако тя е пицарка от прокуден секретарски вид, ти каква си, вещица от прокуден пиарски вид ли?
Вълкът публикува:
29 Ноември 2019 | 22:13
Вени,чудим се коя е тая пицарка?.Подскажи на стар приятел.Дай жокер.Въобще не съм стъпвал в Общината,откакто не си там и незнам какво се случва.
Аз съм бурята! публикува:
29 Ноември 2019 | 20:47
Ха, че милички не ви ли закусих на закуска аз? Нещо май много треперите вие, мишоци на малкия град, лазещи навясякъде за малко сиренце, дребни душици, опитващи се да ми танцувате по нервите? Какво ви кроя ли, капан ви кроя, защо ли? За да ви изпапкам с парцалките, че отдавана не съм идвала и нещо съм огладняла! Ще дойда да похапна пица, или не - цяла пицарка от прокуден секретарски вид, че нещо ми омръзна обикновената курв@ да се представя вместо мен в коментарите на пиринско.ком. Откъде знам ли миличка, ми щот съм много печена, та си имам много приятели навсякъде, а ти? Хаха, да ви имам и предателите, да ви имам и интригите! Виж какво, "уважаема" госпожо, мръсната ти душичка може само единствено да погъделичка хумора и сатирата ми и да провокира поредната словесна високостилна артилерия към теб (отново без да разбереш, че само ти си адресата й)! А интелекта ти е останал отдавна затрупан в мръсния под на доплнопробната ти кръчмичка! Айде у лево, че ми омръзна да настъпвам хлебарки с философския ми талант!
ииии публикува:
29 Ноември 2019 | 19:48
Страхотни !Обичаме ви!Само Напред и На горе!Гласувах с надежда за вас !
Той публикува:
29 Ноември 2019 | 11:48
Абе ,хора къде ви е кмета.Какви са тия помияри на снимката?
Турист публикува:
29 Ноември 2019 | 11:43
Банско кога не е било Лудите на Стадиона.От Селянин и Простаци Хотелиери не става.Горките Хора от Израел да ги предупреждават с кой се захващат.
122бб1 публикува:
29 Ноември 2019 | 11:18
Ето кой ще ни плати кредита,та и в повече може да метне.И Спиртомера че намаже,пък не се знае и Бурята каква крои.Направо в Банско си е Екшън.Лудите на Стадиона 3серия

Добавете Вашия коментар

TOP