БАНСКО ОУПЪН 2022

25 Август 2022 | 10:55
8 коментара
Спорт
БАНСКО ОУПЪН 2022

За първи път Банско ще бъде домакин на състезание по парапланеризъм  в дисциплината крос-кънтри, което ще се проведе от 28-ми август до 3-ти септември. В него участие ще вземат 27 състезатели от 4 страни по правилата на Международната федерация по въздушни спортове FAI и Българския национален аероклуб. Организирано е от клуб по въздушни спортове „Скайномад” със съдействието на Община Банско и Юлен АД.

В стартовете ще вземе участие и един от най-добрите парапланеристи на България, 26-годишният банскалия Георги Джолев.

Маршрутите в това първо състезание в Пирин ще бъдат основно в планината и долината около Разлог, Банско и Баня. При подходящи метеорологични условия е възможно маршрутите да се разширят и да обхванат южните склонове на Рила, най-западните склонове на Родопите (Елешница, Якоруда, Ковачевица, Лещен) и долината на Гоце Делчев. Дължината на маршрутите е около 50 км, а в дните с много добри метео-условия може да достигнат 80 - 100 км.

•             Състезателните полети са всеки ден от 29 август до 3 септември, от 12:00 до 18:00 часа.

•             Ежедневните резултати ще могат да се видят на страницата на състезанието: https://civlcomps.org/event/2022-bansko-open

•             Проследяване на полетите в реално време ще може да се прави на страницата с лайвтракинга: https://xcontest.org/

Добавени коментари

"Смачканото лайно" се надигнало и казало: публикува:
01 Септември 2022 | 22:51
Ха-ха-ха!Лайното е смачкано,но хуя му стърчи,за да те набоде!
Кеф публикува:
29 Август 2022 | 23:46
Лайно смачкано, те който под всяка статия за Банско пишеш грозните си и тъпи коментари за тоя и оня и едни и същи, ти който цял живот се мазниш и лижеш гъзове, ти който правиш copy, paste и разпращаш за да се издигаш в очите на някой си жалък, прост и ограничен, ти си маша, подлога и цял живот не си изкарал пет пари с честен труд. Всичко е подаяния, на черно и от лизане на дупе гащи. В този сайт освен ТИ и още 2,3 които се знаят друг не пише. Хората знаят и познават и Александър и всички срещу които пишеш, ти не подронваш авторитета им, а унижаваш и опропастяваш себе си и рейтинга доста ти падна. Жалък си доста, смешко!!! На всяка статия един и същи коментари знаем и сме виждали кой ги пише знаем доста историйки за теб плъх. И на пиринско рейтинга му пада, под статиите се пишат неуместни и несвързани неща далеч от статията.
Да бе! публикува:
25 Август 2022 | 18:27
С тази реклама,която му правите на Мацурката-чакайте да стане депутат!Тогава ще чакаме вашият "видов ден" и вашето "възмездие".Ха-ха-ха-а-а!
О,о,о,о? публикува:
25 Август 2022 | 18:23
Вие се осмелявате да ме плашите? Мен? Който съм боксов рефер и им ръководех последната среща в София! Ами тогава Мацурев загуби по точки от Икономов! Това се знае,не беше отдавна! Недейте така!
Банско е сила! публикува:
25 Август 2022 | 14:19
Мили съграждани! Троловете на Баненски и Икономов ще се опитат да очернят нашият достоен лидер - Александър Мацурев! Да, те ще пишат колко е лош и как не става! Защо ли? Ами защото завиждат на неговите качества, на неговите успехи, на неговият интелект! Защото завиждат на неговото обрзование и на креативността му! Защото има лидерски качества! Мили съграждани, приятели! Да покрепим нашето момче! Да върнем нормалността в Държавата! Да дадем шанс на младите! А троловете - ще минат изборите и Мацурев ще е депутат. Тогава идва видов ден за вас, запомнете.
Да! Банско е СИЛА! публикува:
25 Август 2022 | 14:10
Банско е създадено преди мно-о-ого години,когато нито един от нас не е бил роден.Включително и г-н Мацурев.Банско е преминало през хиляди перипетии и е оцеляло и без нас.Но и без г-н Мацурев.Нашите хора са силни.Дори и без г-н Мацурев.И не знаем капацитета на пишещите горните редове,но никой не "хули" и "ругае" г-н Мацурев.Но людето на Банско добре знаят кой е той-г-н Мацурев.А това,че някой му пришива качества,които той никога не е имал и няма НЕ може да ни затвори очите и да бъдем сляпо съгласни с тези ви четки.Така че "драги ни приятели" на Банско не ни хвърляйте прах в очите-пишете истината и само истината за г-н Мацурев!Бъдете така честни и добри да отговорите ПОНЕ на един въпрос:като толкова е достоен,честен,можещ и кадърен г-н Мацурев,защо така захвърли хлебозавода и остави Банско без свой хляб и без трудова заетост??? Друго да питаме ли?А не само празни хвалби-нали вече го видяхме!И още нещо-като е толкова добър,великодушен,с благ характер г-н Мацурев ЗАЩО ни плашите с него? Не забравяйте,че ние сме преминали през комунизъм,демокрация,цар,гербаджии...и сме оцелели.Защо да не оцелеем и при един "свестен депутат"? Ако стане.Или това е една от целите-да стане,за да си донатрупа и да отмъщава?!Е НЯМА да стане!
Банско е сила! публикува:
25 Август 2022 | 12:51
Драги приятели! Да не обръщаме вмнимание на хулите и ругатните срещу нашият лидер Мацурев, един от най чистите и добри люде в Банско! Нека го подкрепим на идващите избори, за да има Банско ШАНС и БЪДЕЩЕ!
ЛИДЕР публикува:
25 Август 2022 | 12:43
Още не сте писали за вашият лидер в Банско как ще вземе участие със скок в глазне хахахха:)

Добавете Вашия коментар

TOP