Банско отново бе домакин на държавно първенство по канадска борба

25 Април 2023 | 15:02
0 коментара
Спорт
Благоевград
Банско отново бе домакин на държавно първенство по канадска борба
Българска федерация по канадска борба за пореден път избра Банско за домакин на Държавното първенство. 27-то му издание се проведе в големия салон на НЧ „Никола Вапцаров“през изминалия уикенд.
Гости на официалната церемония по откриването бяха Иван Кадев – кмет на Община Банско, Костадин Атанасов - зам.-кмет на Община Банско и Асен Хаджитодоров - президент на Българската и Световната федерация по канадска борба.
В приветственото си слово зам.-кмет Костадин Атанасов изрази увереност, че първенството ще предостави възможност на младите състезатели да демонстрират умения и да създадат приятелства, а на хората с физически увреждания да покажат, че за човешката воля и смелост няма прегради. Кметът Иван Кадев подчерта значимостта на събития от такъв висок ранг за Банско, пожела успех на участниците и даде начало на събитието.
По време на церемонията по откриването, президентът на федерацията връчи почетни плакети за цялостен принос на Община Банско, в лицето на кмета Иван Кадев, на председателя на Общински съвет-Банско Георги Икономов и на Любен Дурчов - основоположник на атрактивния спорт в България. На церемонията по откриването бяха наградени и спортистите на Българска федерация по канадска борба за 2022 г. Сред наградените бе и носителят на „Златен пояс“ - Георги Цветков, за най-ярка победа в Асоциацията на бойните спортове и двукратен световен шампион.
Участие в големия спортен формат взеха над 200 състезатели в различните категории: мъже, жени, юноши, девойки, хора с увреждания и ветерани.
Състезателите на Армспорт клубовете на Банско завоюваха множество медали в оспорваната битка за призовите места.
Ето и имената на призьорите ни при мъжете:
- Георги Цветков – два златни медала на лява и дясна ръка в тежка категория;
- Християн Малаков – два сребърни медала на лява и дясна ръка в категория до 80 кг;
- Димитър Юлев – два бронзови медала на лява и дясна ръка в категория до 75 кг;
- Илиян Прангов – един сребърен медал на лява и бронзов на дясна ръка в категория до 60 кг;
При юношите в призовата тройка се класираха: Ивайло Сарадинов, Жоро Чобанов, Петър Котупанов, Здравко Черешаров, Боян Петров, Цветан Власев, Илиян Прангов, Божидар Златарев, Ангел Тумбев, Иво Рашев, Николай Стоянчев, Реджеп Рушидов, Веселин Захариев, Владимир Клечеров, Асен Спасов, Борис Воев и Иво Димитров.
При хората с увреждания Лада Хаджиева и Мирослав Николов спечелиха златни медали на лява и дясна ръка.
Нашите атлети спечелиха купата в отборното класиране при юноши и девойки и мъже и жени.
Наградите на отличените спортисти бяха връчени от Костадин Атанасов, зам.-кмет на Община Банско.
Надпреварата е квалификация за Европейското първенство в Кишиньов, Молдова, Световното първенство в Казахстан и Световните Комбатс игри в Саудитска Арабия.

Добавете Вашия коментар

TOP