Банско отбеляза Националния ден на пътна безопасност

30 Юни 2023 | 08:29
2 коментара
Общество
Благоевград
Банско отбеляза Националния ден на пътна безопасност

Преди старта на лятната ваканция на учениците, на 29 юни в България отбелязваме Национален ден на пътната безопасност.
По този повод, в Банско беше организирана демонстрация на действия при пътен инцидент с пострадал моторист. В симулацията на спасителните дейности се включиха момчетата от Мото дружина Банско, които многократно са помагали на огнеоборците в локализирането и гасенето на пожари на трудно достъпни горски места. Полицаите от РУ на МВР – гр. Банско, пожарникарите от ПБЗН – гр. Банско и доброволците БЧК – гр. Благоевград показаха реалистично последиците от превишената и несъобразената скорост и последствията от неспазването на правилата за движението по пътищата.

 

 

След режисирано ПТП между лек автомобил и моторист стартира демонстрацията с подаване на сигнал към телефон 112 от доброволец и приемането му от диспечер.
На площад „Никола Вапцаров”, пред стотици деца и ученици от с. Места, гр. Добринище, гр. Банско и гостуващи в Банско, пристигнаха екипите на Български червен кръст, полиция и пожарна. Бяха предприети аварийно-спасителни дейности по рязане на катастрофирал автомобил с хидравлични инструменти и спасяване на пострадалия човек. Доброволците от Български червен кръст – Благоевград оказаха първа долекарска помощ на пострадалия.

 

В края на симулацията, секретарят на община Банско – Иван Докторов, поздрави участниците и връчи грамоти в знак признателност към безценния труд на смелите момчета от пожарна безопасност ПБЗН – гр. Банско, пазителите на реда от РУ на МВР – гр. Банско и състезателите от Мото Дружина Банско. Той добави, че безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност на цялото общество и само чрез съвместна работа можем да постигнем желаните устойчиви резултати за намаляване на пътнотранспортните произшествия и травматизъм.

Мотото на инициативата на Община Банско и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ е „Карай по-бавно, живей повече!“
Целта на инициативата е да бъде засилено вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност, а децата да бъдат особено внимателни.

Денят на безопасността на движение по пътищата се отбелязва за пета поредна година в нашата страна. През 2019 г. с решение на Министерския съвет датата 29 юни е определена за единна дата за България.

Добавени коментари

Банско публикува:
04 Юли 2023 | 12:23
Стойчо вече е в предизборна кампания,така че ако трябва и с мъжете на любовниците си ще се снима!
Добра реклама публикува:
01 Юли 2023 | 10:09
Начело с Коце Дунин-реклама или подигравка с мотористите и мероприятието?!Коце със зам.кмета-начело на мотористите? Но както казват някои-"И лошата реклама е по-добра от нищото."

Добавете Вашия коментар

TOP