Банско награди своите талантливи деца

30 Декември 2020 | 10:37
7 коментара
Култура

На днешната си сесия общинските съветници утвърдиха списък с имена на ученици за морално и материално стимулиране. Списъкът е съставен по предложение на директорите на учебните заведения на територията на община Банско.

21 деца са номинирани за награди по Общинската програма „Децата на Банско”. Програмата има за цел да стимулира деца и младежи с постижения в науката, изкуството и спорта, да насърчи и подкрепи творческите им заложби, да гарантира развитието на техните дарби и да им даде възможност за изява.

От НУ ”Св.Паисий Хилендарски” за постижения в областта на математиката се награждават Борис Божикин и Георги Златев, в музиката – Мина Игнатова и в изкуствата – Иван Цигорийн.

5 са отличените деца от СУ ”Неофит Рилски”. За постижения в спорта – Иван Главчев в алпийските ски дисциплини и Станислав Дарелов в таекуондо. Като вокални изпълнителки – Александра Калчева и Михаела Манчева. Александра Полежанова получава награда за постижения като инструменталист /пиано/и като вокалистка.

От ОУ ”Св.Климент Охридски” гр.Добринище награди получават София Каферинова, Мария Ергина и Мира Хаджиева за отлично представяне в национални ученически състезания.

За отличния си успех в училище се награждават Йорданка Арнаудова, Анифе Туталъ и Мерай Туталъ от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” с.Места.
Световната и европейска шампионка по таекуондо Катрин Гемкова е една от отличените от ПГЕЕ – Банско. От същата гимназия се награждават още Костадин Каферинов за постижения в ски спорта, Здравка Парапунова като национален състезател в женския футбол и Георги Юлев като фотограф.

Предложените за награди от ПЛТГ”Никола Вапцаров” гр.Банско като талантливи самоуки музиканти са Борислав Гайтанов и Христо Лефтеров.
Наградените получават грамоти и ваучери на стойност 50 лв. за книги и учебни помагала.

Добавени коментари

Страничния публикува:
31 Декември 2020 | 21:56
Много злоба има тук. Един и същи човек си наддъжова.
Селтак публикува:
31 Декември 2020 | 12:46
Голям праз ,че не знам Клод Моне,но пък знам Паисий и Неофит,Вапцаров знам!!!Вени,ами сега, твойте фаворитчета колко ли тъгуват?Еееех, как не те питаха тебе тоя път кой да наградят!Щом като Венета е беСна,значи годината за Банско ще е спорна!Весело посрещане желая на всички Банскалии,които не знаем за Клод Моне!Живи и Здрави,Догодина още повече Медали!!!!!
Аз съм бурята! публикува:
31 Декември 2020 | 09:21
Майкоооо, троловете-селтаци ме погнаха! ШАСЕМРЕОТСМЕХ! Абе ей, сельовци, когато се научите кой е Клод Моне, тогава ще ви обърна внимание! Дотогава - изяжте се от яд! Щом успях да затапя няколко комунета тук, значи добра година ще е! СМЕХ!
Може публикува:
30 Декември 2020 | 19:48
Моля,поне под детските награди да не злобеете и хейтите!
До Ай публикува:
30 Декември 2020 | 17:17
По-добре вместо да раздава честитчи, Ване да отвори завода.та да вдигнем тост за целоБанско,не да го Проклинаме!
Ай публикува:
30 Декември 2020 | 16:43
Наздраве,Венето!Поплачи си , ще ти мине!Тоя списък е различен от твоя!Ле ле мъка,шо ти прочетоя очите!Нема ги твойте фалшивчета!Ай,Наздраве,Венето!Вдигам тост за децата и техните родители!
Аз съм бурята! публикува:
30 Декември 2020 | 16:19
СМЕХ! Толкоз!!!

Добавете Вашия коментар

TOP