Банско може да изгуби парите за водния цикъл

05 Август 2015 | 09:15
10 коментара
Общество
Банско може да изгуби парите за водния цикъл

Проектът за водния цикъл в Банско е рисков и ако не бъде реализиран до края на годината, зимният курорт може да изгуби парите за него, защото финансирането приключва тогава. Това предупреди екоминистърката Ивелина Василева в сутрешния блок на БНТ.

Тя допълни, че от общо 260 проекта за смяна на канализацията в населените места рискови са 11 и те се намират под специалното наблюдение на ведомството.

Василева обяви, че общините могат да започнат подготовката на проекти за новите 850 милиона лева за поставянето на компостиращи инсталации. За обработката на битови отпадъци ще има и допълнителни 560 милиона. Парите са от европейката програма „Околна среда”, и целта е до 2020 г. България да намали значително отпадъците, които отиват на депо.

Екоминистърката обеща да края на месеца да приключи и монтирането на пречиствателни станции по Черноморието. Тя обяви, че проверките на годността на морската вода за къпане в 98% отговарят на европейските изисквания. Водата само край три плажа е под приемливите нива на чистота и това са Попският плаж в Царево, плажа край Шокъровия канал във Варна, както и Златни пясъци, където вече се изгражда пречиствателна станция.

Добавени коментари

Наблюдателен публикува:
06 Август 2015 | 12:10
А бе,глупаци герберски!Защо ви няма никакви в коментарите,както бяхте активни под статията за честването на Илинден в Банско?Не,че не можете да кажете на черното-бяло.ВИЕ ВКАРАХТЕ В ГРАДА ЗЛОБА,СТРАХ И ОМРАЗА ДОРИ МЕЖДУ РОДНИНИ!!!НО ТОВА ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ ТЪПКАНО,КОГАТО И ДА Е.
na4o публикува:
05 Август 2015 | 23:03
4estito na vsi4ki banskalii dokato sa s navedeni glavi i drygi 4asti na tqloto taka 6te bude zaslujavat si orisiqta da gi ypravlqvat mytri xora subydete se vujte v petri4 vuv varna vidqxte li xorata vuv varna kakvo napravixa v ob6tinata samo vie si mul4ite trqbva bunt i da izgonite tozi nekaduren kmet ob6tinata ne e negova a va6a subydete se i go izgonete blokiraite ob6tinata i my poiskaite smetka za tozi voden cikul
ПИПО публикува:
05 Август 2015 | 22:07
Лакомията,наглостта,некадърността и идиотското самочувствие на управляващата гербаджииско-мутренска банда ще доведе една от най-богатите общини в България до фалит!Тежко на банскалии!
Равносметка публикува:
05 Август 2015 | 20:48
"От 260 проекта за смяна на канализацията в населените места-РИСКОВИ СА 11 и те се намират под специално наблюдение..."Между тях е и Банско.Е браво!Това е най-успешният кмет на ГЕРБ в района.За това пак ще си го изберем на есен!Мисля си-дали пък разложени/Балканстрой/не му скроиха шапката?!Ама каквото и да е-ние ще си гласуваме за него!А забелязвате ли,че партииният вестник Струма нищо не пише по въпроса?Е,такива теми те не засягат,те пишат само хвалби и лицеприятни неща за местния велможа.А сега като открие и Джазфеста,като почне да представя участниците- стой та гледай какво шоу ще направи.Оставете воден цикъл,пречиствателна станция- да ги довърши следващият кмет,ако иска!
Без паника публикува:
05 Август 2015 | 19:23
Не се сепайте!Ако общината фалира има какво да се разпродава.Гледайте какво луксозно обзавеждане е направил кмета.Само от стола му шо пара ще се изкара.Да не гледаме друго.
Georgi публикува:
05 Август 2015 | 15:20
Дано от Герб се усетят да го махнат , каква партия, а какъв кмет пак го изберете и Банско умира като курорт никой не иска да идва в така разкопано и недостъпно място
do priziv публикува:
05 Август 2015 | 14:09
vsi4ki da glasyvame protiv ikonomov 4e za o6te 4 godini ob6tinata 6te falira a kato doide dryg kmet da dava celia voden cikul na prokyratyrata i togava da si ponese otgovornosta ikonomov ina4e 6te zamete sledite s otkradnatite milioni ot vodnia cikul ZATOVA PREZ OKTOMVRI DA IZMETEM TAZI PASMINA OT OB6TINATA
Призив публикува:
05 Август 2015 | 12:40
БАНСКАЛИИ, НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ИКОНОМОВ,ЗА ДА СИ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ.ЗАЩОТО ТАКА Е ЗАБИЛ ОБЩИНАТА,ЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ В СЛЕДВАЩИТЕ ДЕСЕТ/10/ГОДИНИ.АКО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ДРУГ-ТЕЖКО МУ.НАЙ-ДОБРЕ Е СЕГАШНИЯ ДА СИ ТЕГЛИ ЯРЕМА!
asen публикува:
05 Август 2015 | 12:07
toi kmeta e dobre vze si komisionnite sega banskalii da my mislqt s tozi beiryd kak 6te dvijat zimata a ako e kato minalata zima snegopi4istvaneto s kmetskata firma nemise misli bansko zagiva s tova ypravlenie banskaliii proglednete i mislete kak glasyvate
loli публикува:
05 Август 2015 | 12:03
xaide 4estito na bansko i nai ve4e na kmeta

Добавете Вашия коментар

TOP