Банско лято 2022

04 юли 2022 | 13:28
5 коментара
Банско лято 2022

Лятото вече е пълновластен господар в Банско. Това се усеща не само от топлите дни и разкошни вечери, но и от градусите на настроението на „Банско лято 2022“.

След като посрещна първите лъчи на юлското слънце с култовата музика на Uriah Heep на вр.Вихрен и други пирински върхове, Банско продължи до края на дългия уикенд с програма, каквато има само тук – събрала на едно място живописно и приложно изкуство, фолклорна и съвременна музика, танци, традиции и спорт.

На особено голям интерес се радваше Фолк Фест Банско 2022 година, чийто гвоздей в програмата беше ревюто на носии. Жените от танцовите групи „Бански фукли“ и „Мераклии“ на хореографката Райна Асева, облечени с автентични фолклорни носии показаха защо в песента се пее, че „нема по-убаво от македонското девойче“. Голяма част от костюмите бяха предоставени от личната колекция на Станислава Иванова.

В първите дни на юли започна и Осмото издание на културните вечери „Традиции и изкуство“. Те ще продължат до края на м. септември с богата програма от демонстрации на бански занаяти, изложби, специални музейни турове, музикални и танцови уроци, филмова панорама. На 1 и 2 юли автентичната банска музика, грънчарството и пресукването събраха пред Туристическия информационен център хора на различна възраст, а картините от живописната изложба „Ухание“ на Галина Стоянова, подредени в него, ще ни радват до 5 юли.


"За всеки влак си има пътници" публикува:
05 юли 2022 | 16:57
Винаги ще се намерят критици.Кои с разбиране,кои с цел да уязват организаторите,защото те не го могат. НО ХУБАВОТО СИ Е ХУБАВО! Само да не се допуска Алекс.Мацурев да "плюе в манджата",защото ще я съсипе!Само напред и УСПЕХИ!
Олга Винокурова публикува:
04 юли 2022 | 18:12
Нашите гости от Румыния, Сърбия и Израел са били много впечатлени и благодарни за такъв празник! Ние също.
Таня Станчева публикува:
04 юли 2022 | 15:58
Ами като не Ви харесва - не го посещавайте!
Хахахаха публикува:
04 юли 2022 | 15:27
Парад на чужди носии в банско. Те тава е най големата глуъпост на света
Таня Станчева публикува:
04 юли 2022 | 14:31
Доста се постарахме, за да е хубав и гостоприемен града ни. А тези които ни плюят с госпожа Въчкова - завиждате, драги, завиждате!

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?