Банско и Разлог, заедно с МВР, ще работят съвместно за безопасен зимен туристически сезон

23 Ноември 2023 | 08:54
9 коментара
Общество
Благоевград
Банско и Разлог, заедно с МВР, ще работят съвместно за безопасен зимен туристически сезон

По инициатива на кмета Стойчо Баненски, в Банско бе проведена работна среща във връзка с осигуряване безопасността и реда през предстоящия зимен туристически сезон в общините Банско и Разлог.

В срещата взеха участие кметът на община Разлог Красимир Герчев, директорът на ОД на МВР – Благоевград ст.комисар Даниел Димитров, комисар Димитър Ичев – нач.отдел „Охранителна полиция“ в Областната дирекция, началниците на полицейските управления в Банско – гл.инспектор Кирил Стоянов, и в Разлог - гл.инспектор Иван Попов.

Целта на срещата бе да се създаде организация и координация на съвместната работа на общинските власти в Банско и Разлог с органите на реда през зимните месеци, когато се очаква в курортните селища и зони в Разложката котловина да пристигнат хиляди български и чуждестранни туристи.

Набелязаните мерки за обезпечаване на реда и сигурността, без това да нарушава комфорта на жителите и гостите в двете общите, са насочени към превенция и противодействие на престъпността. Те ще обхващат също безопасността на движението, както и контрола на спиране и паркиране на автомобилите, така че да не се затруднява сметопочистването и снегопочистването на улиците.

През новия зимен туристически сезон в Банско отново ще има международни патрули от полицаи от България, Румъния и Гърция. Те ще оказват съдействие и на територията на община Разлог.

По предложение на кмета на Банско Стойчо Баненски, срещите в този формат ще бъдат регулярни до края на активния туристически сезон.

Добавени коментари

Ha ha ha публикува:
27 Ноември 2023 | 20:16
Вечния кандидат, никога няма да стане кмет.
ирка публикува:
23 Ноември 2023 | 23:30
как не го е срам нямам думи за разложката издънка
катевия публикува:
23 Ноември 2023 | 22:47
махайте герчев ще повлече и банско тоя е лош човек
Котарака публикува:
23 Ноември 2023 | 21:52
Мацурев един лев не е уредил за Банско това го знаем
Гошо публикува:
23 Ноември 2023 | 18:03
Не спи човека, кафе му трябва! Как да спи , като знае как стана кмет … сега да си носи последствията. И Бог няма са му помогне вече!
разлог публикува:
23 Ноември 2023 | 17:27
какво се е вторачил в кафето все едно не е пил от година лакома работа няма що,той и в работата е така бързо пипа къде има далаверка
4х4 публикува:
23 Ноември 2023 | 16:35
На някой не му понася положението и иска да бъде отбелязван. Парите идват от хората с интереси в района, ако няма интереси няма и пари. Банско е достатъчно интересно в предвид на изграденото и надгражданото през годините. Банско върви и има всичко от + до - и - от а до я.
Разлог инфо публикува:
23 Ноември 2023 | 16:00
Особено Разлог.. ще бори престъпността? Та той новия кмет е престъпник!
Банско публикува:
23 Ноември 2023 | 09:17
Баненски, на този пост си защото Мацурев ти отстъпи мястото! Мацурев се отказа за да няма раздор в града ни! Не го забравяйте!! Ще видим като кмет колко инвестиция и милиони ще донесеш на града ни! Ще видим какъв сезон ще организираш ! Мацурев като депутат имаше контакти с министри, с премиер! Айде сега да видим твоите контакти и как ще ти помогнат!

Добавете Вашия коментар

TOP