Банско чества 137-та годишнина от Съединението

05 Септември 2022 | 17:36
7 коментара
Култура
Банско чества 137-та годишнина от Съединението

На 6 септември честваме 137-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
В навечерието на националния празник, на 5 септември, в 16:30 ч., Община Банско организира тържествено поднасяне на цветя пред паметника „Банско помни героите”.
Този ден е символ на националното единство. Празник, който сбъдна и увенча надеждите на поколения българи, посветили живота си на делото за свобода и единение на нашия народ.
На онзи паметен 6 септември през 1885 г. българският народ показа, че има волята и куража да поеме отговорността за собствената си съдба и да живее в свободна и обединена България.
С почит и преклонение към едно от най-великите дела в нашата история, което ни дава основание да се гордеем, че сме българи!
 

Добавени коментари

Банскалия публикува:
08 Септември 2022 | 17:41
Надето Самарджиева преди 2 години агитираше за Икономов на местните избори(нищо,че тя беше в листата на ВМРО тогава),а сега се оказва,че Икономов ѝ връща жеста и дава своята(мизерна) подкрепа за нея.Сега всички Републиканци,начело с Владо Кушлев и Деси Фидосова са за генерал Янев!
"Съединението прави силата" публикува:
06 Септември 2022 | 14:56
Да се обединим всички и да гласуваме срещу комунисти и гербаджии!Те съсипаха България!Всички вие,които съсипахте България и изкупихте де що маже--ВЪН!Никакво гласуване за такива стари и изпитани крадливи курви с пълни чекмеджета!
Банско е ГЕРБ! публикува:
06 Септември 2022 | 11:17
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! Днес, на един от най-светлите празници в нашата история, е време за равносметка. 137 години след ясното заявяване, че България е единна, обединена и устремена към по-добро бъдеще държава, липсата на държавност се усеща болезнено. Ненаучените уроци от историята обричат цели поколения да живеят в национални кризи. В бедност, несигурност и без вяра за утрешния ден. Уморени от лъжливи пророци, обещаващи промяна, а сеещи хаос и разруха. Да не допускаме държава ни да бъде погребана от некадърни управленци! Да пратим в Парламента знаещи, можещи и млади таланти! Мацурев ПОБЕДА! Банско ПОБЕДА! ГЕРБ ПОБЕДА! Комунистите ВЪН! Червени боклуци ДОЛУ!
Герб е БЕЗ СРАМ! публикува:
06 Септември 2022 | 10:14
Точно днес,точно под тази статия,под снимката на тези невинни дечица герберските клакьори решиха да изливат своята помия!Това показва истинският ви лик!Не виждате ли какво правят другите партии на днешния ден?Това показва каква ви е културата и "многодипломно образование"!Вие сте егоисти!Не коне,а магарета с капаци,които гледат само за себе си.Та даже и не виждате спалнята на Тиквата от Банкя.Без никакъв срам изкарахте банскалии длъжници на тоя олигофрен!Идиоти-НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!
Разлика-никиква! публикува:
06 Септември 2022 | 09:48
Мацурев=Борисов! Точно така.Вземи единия-бутни го в другия!И без да ни го казвате го знаем.За Динчето въобще не говорим.ТА - Против Мацурев=Против Борисов!Това вие тъпите клакьори на герб не можете да проумеете,защото умственият багаж ви е колкото на тези двамата.Не го ли виждате и чувате какви глупости плямпа Тиквата от Банкя?Щял да върне животът ни,както е бил през "негово време".Е как ще стане това като сме обвързани с не една чужда държава?Ние ще бъдем "остров" в света!Айде стига глупости де!Минаха ония времена.СТИГА ЗАБЛУДИ!
Аз - горда! ГЕРБ! публикува:
05 Септември 2022 | 23:15
В Благоевград Борисов се снима лично с Мацурев и Дина! Дано разберете символиката - Мацурев е връзката на Банско с Борисов и власта! Скоро ГЕРБ ще управлява! Помислете какво искате - ЗА Мацурев или против него! ГЕРБ! Ние сме по силни от хаоса!
Банско! публикува:
05 Септември 2022 | 22:10
Приятели на Банско! Банско помни героите! Банско помни кой спаси града ни от това да стане МОРГА! Банско помни кой осигури милиони за нас! Банско помни кой работи денонощно за нашето добруване! Банско ЗНАЕ - само Мацурев даде силите си за нас! Само той ще работи за нас в София! Да му дадем подкрепата си! Мацурев - ПОБЕДА! Да изпълним дълга си към това младо и талантливо момче!

Добавете Вашия коментар

TOP