Банско бе домакин на състезания за купа „Савич“

04 Април 2023 | 11:50
1 коментара
Спорт
Благоевград
Банско бе домакин на състезания за купа  Савич
Банско бе домакин на състезания за купа „Савич“, в които взеха участие над 200 деца от повече от 20 ски клуба, включително и гости от Прищина. Момичета и момчета от три възрастови категории – U8, U10 и U12 се състезаваха в дисциплината гигантски слалом. Всички те превърнаха състезанието в истински зимен празник.
В категория U8 момичета безапелационно първото място спечели Велина Панчева от Ски клуб „Юлен“, за отбора на Ски клуб „Банско“ Георгия Балева е единадесета. При момчетата второ място зае Александър Муса от отбора на СК„Юлен“. Най-добро представяне за отбора на СК „Банско“ записа Йоан Кехайов, който се нареди на осмо място. От отбора на Ски клуб „Добринище 2015“ Любомир Шопов доминира пред съотборниците си, класирайки се на дванадесето място.
При момичетата в категория U10 Виолета Модева от „Юлен“ успя да се класира на пето място, а съотборничката й Божидара Дурчова постигна седмо място в крайното класиране. При момчетата в същата категория за отбора на СК„Юлен“ на стълбичката на победителите на второ място се качи Велислав Главчев, четвърто място спечели съотборникът му Алекс Кибар и десето място за Никола Вишанин, също от отбора на СК„Юлен“. За Ски клуб „Банско“ с най-добро класиране е Теодор Врачков, който се нареди на седемнадесето място, а надеждата на ски клуб „Добринище 2015“ Борис Радулов успя да направи класиране в топ 30 в най-многобройната състезателна група.
В категория U12 Лилия Хаджистоянова от клуба на „Юлен“ финишира първа при момичетата, четвърта се класира Илияна Вълканова „Юлен“, а Евгения Алтънова „Юлен“ зае седмо място. За ски клуба на „Добринище“ най-добре се представи Жулиета Шопова, която зае двадесет и четвърто място, а Валерия Хаджигеоргиева за отбора на „Банско“ се класира двадесет и седма. Стълбичката при момчета U12 не остана без представители на „Юлен“, където Йордан Стойчев победи в надпреварата, след него на второ място е Рони Муса, а съотборникът им Никола Балевски се класира на пето място. Състезателят на СК „Банско“ Димитър Цуков представи отбора си отлично, като се класира десети.
За втора поредна година градусите на финала на писта №8 се повишиха, след като в надпревара се впуснаха треньори и родители. Повод за гордост на своите възпитаници станаха треньорите на СК „Банско“ и СК „Юлен” – Милена Чакърова и Георги Малчов. Те не само станаха първенци в атрактивната надпревара, но и дадоха отличен пример на състезателите за борбеност и спортсменство.
Организаторитена купа „Савич“ насърчиха участниците в състезанието с награждаване до 10 място, като с медали бяха наградени състезателите във всички възрасти от 1 до 6 място, грамоти получиха класираните от 7 до 10 място, както и много предметни награди за всички отличени.
Александър Савов от клуба-организатор на състезанията сподели, че подобно събитие е изключително трудно и благодари за подкрепата на треньори, приятели и доброволци. „Искам да поздравя всички състезатели и да ги насърча да не спират да тренират и да развиват България като достойна ски нация“, заяви в приветствието си Савов.

Добавени коментари

Галя публикува:
04 Април 2023 | 14:58
ехааа, е това е Банско си е Банско.

Добавете Вашия коментар

TOP