Банско бе домакин на Международен детски футболен турнир

29 Август 2023 | 08:31
0 коментара
Спорт
Благоевград
Банско бе домакин на Международен детски футболен турнир

Поредно силно издание на международния детски футболен турнир „Евима къп“ се проведе от 15 до 26 август на терените на „Евима спорт“ в Банско. В него си дадоха среща над 60 детски отбора от България, Северна Македония, Сърбия и Румъния.

И тази година в трите етапа на турнира участваха младите надежди от възрастовите групи: 2013, 2014, 2015 и 2016 на футболните школи от община Банско – „Банско тиим“ и „Балкан Добринище“, които изиграха всички срещи, демонстрирайки изключителна техническа подготовка и спортсменски дух.

Динамика и сладко напрежение са двете думи, които най-добре описват изиграните зрелищни срещи на отбора на Банско във възраст 2013, който се класира на четвърто място, а вратарят на тима – Велислав Главчев беше отличен с приза „Най-добър вратар“.

Четвърто място завоюва и отбора на Банско при момчетата от възрастова група 2014, като техният вратар – Иво Дуцин също беше отличен с приз „Най-добър вратар“.

Най-малките надежди на „Балкан Добринище“ стигнаха до двубой за третото място, но отстъпиха пред отбора на „ЦСКА-2“ и това ги класира на четвърто място в групата, а вратарят – Здравко Пандев вдигна високо приза за „Най-добър вратар“ в третия последен етап на турнира.

Специални гости при връчването на наградите бяха заместник-кметът на община Банско – Костадин Атанасов, легендата в българския футбол – Борис Галчев и старши треньор на представителния отбор на ФК „Банско”, Борислав Димитров – официален партньор на турнира и собственик на ФК „Кронос – Пловдив“ и Красимир Манолов – технически директор на турнира.

 

Добавете Вашия коментар

TOP