Банскалията Г. Цветков стана световен шампион по канадска борба в Анталия

24 Октомври 2022 | 09:17
0 коментара
Спорт
Банскалията Г. Цветков стана световен шампион по канадска борба в Анталия

Банскалията Георги Цветков триумфира при най-тежките на световното първенство по канадска борба в Анталия /Тур/. Българинът заслужи златния медал в кат. +110 кг, а на финала победи представителя на домакините Ариф Ертем. Схватката бе най-оспорвана от всички на дясна ръка в последния ден от 43-ия шампионат по типично американския спорт, който се превърна в най-успешния в отборно отношение за нашите.

Родните национали, предвождани от президента на световната федерация Асен Хаджитодоров, който също е от Банско, се класираха на второ място при мъжете и трета позиция в генералното отборно класиране в конкуренцията на 1069 човека от 54 държави. За успеха допринесоха още титлите на бившите състезатели на „Спартак“ /Благоевград/ Красимир Костадинов /100 кг/ и Сашо Андреев /90 кг/, който направи златен дубъл в своята категория и се превърна в най-успешния българин в канадската борба с 10 индивидуални победи от първенства на планетата сред мъжете.

Пиринско представиха още благоевградчаните Валентин Господинов, Стилян Панчев и Кирил Богдански /при ветераните/, както и банскалията Християн Малаков. Те намериха място в Топ 10.

Благоевградската школа остави ярка диря и при реферите, където Георги Георгиев направи отлично впечатление на пореден голям форум.

ИВАН ДЕЛЧЕВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP