Банскалията Асен Хаджитодоров за втори път изведе България на европейския връх в канадската борба

17 Май 2022 | 08:30
1 коментара
Спорт
Банскалията Асен Хаджитодоров за втори път изведе България на европейския връх в канадската борба

Банскалията Асен Хаджитодоров, който е президент на Световната федерация по канадска борба, за втора поредна година изведе България до европейския връх в типично американския спорт. Нашите се възползваха максимално от отсъствието на великите сили Русия, Грузия и Украйна в 31-ия шампионат на Стария континент в Букурещ и триумфираха в отборното класиране. Големият удар Хаджитодоров направи с връщането в тима на най-добрия ни състезател Красимир Костадинов. Бившият ас на „Спартак“ (Бл) имаше противоречия с родната федерация през последните 6 г. и не участваше на големите форуми, но явно всичко вече е забравено и 100-килограмовият тутраканец отново започна да носи златни медали за България.

На обичайното си ниво бе и съгражданинът му Сашо Андреев (до 90 кг), също екссъстезател на благоевградския клуб. В румънската столица той грабна девета поредна европейска титла.

Трикольорите взеха общо 8 златни и 1 сребърен медал, което бе повече от достатъчно за първото място при мъжете. На втора позиция остана Армения, а третата заеха домакините. Радост на „Армспорт“ (Бл) донесе клубният шеф Кирил Богдански с бронз на лява ръка при ветераните до 70 кг. Председателят на благоевградчани можеше да се качи на почетната стълбичка и на дясна ръка, ала благородно се отказа от печеливша контра контестация в схватката с Четин Огюз (Тур). Българо-турският двубой бе един от най-зрелищните на шампионата, продължи близо 10 минути и накара публиката да се държи като на футболен мач. Но най-щастлив бе Огюз, който чистосърдечно призна, че това е първият му медал от подобен форум.

Главен рефер на маратонския сблъсък бе благоевградчанинът Георги Георгиев, който не прояви дори капка пристрастие и показа защо е сред водещите арбитри в Европа. Сребро и бронз в тежка категория сред ветеранките заслужи клубната съекипничка на К. Богдански – Елена Димитрова, а Стилян Панчев (65 кг) от „Армспорт“ остана пети при мъжете.в.Струма

Добавени коментари

Н публикува:
17 Май 2022 | 09:08
20 категории с по 1 човек останалите по 3-4 максимум голямо състезание убиха спорта

Добавете Вашия коментар

TOP