Банскалии се поклониха пред светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

17 Септември 2020 | 15:51
3 коментара
Култура

В деня, когато православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, жители на Банско се събраха в полите на Пирин, недалеч от Банско, където пред 12 века е имало църква на името на мъчениците.

На мястото на старото църквище иконом Георги Касапинов проведе религиозна служба.

На нея присъстваха зам.-кметът Костадин Атанасов и секретарят на Община Банско Иван Докторов като представители на общинското ръководство.
Ритуалът се провежда на красивото място в планината от няколко години по инициатива на банскалии от набор 1954 година. Те възнамеряват в скоро време да издигнат там параклис, посветен на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и общочовешките ценности, с които свързваме техните имена.

Параклисът ще може да се посещава не само от жителите на Банско, но и от хилядите почитатели на Пирин, защото мястото му е на пътя от града към планината.

Засега е събрана скромна сума пари, но инициаторите са сигурни, че за градежа ще има достатъчно дарения, с които да изпълнят доброто дело.

Добавени коментари

Неда Василева публикува:
18 Септември 2020 | 10:57
Мръсници! Срам нямате! Венета е най-чистият човек на света! И да, права е като казва за всички банскали, че са прости селяци! ТАКИВА СТЕ до един!
Обява публикува:
18 Септември 2020 | 08:46
Казавам се Венета Тенева, безработна самоука пиарка съм. Пия водка и спирт. На 70г. Търся мъж с ерекция и работа, че вече се нетрае.
Аз съм бурята! публикува:
18 Септември 2020 | 07:58
ХАХА! Толкоз!

Добавете Вашия коментар

TOP