Банскалии с впечатляващо участие на Национален танцов фестивал

27 Ноември 2023 | 13:14
1 коментара
Култура
Благоевград
Банскалии с впечатляващо участие на Национален танцов фестивал

Над 50 самодейци от НЧ“Никола Вапцаров-1894“ , водени от хореографа Райна Асева, изпълниха сцената на театъра в гр. Пазарджик, където за четиринайсети път се проведе Национален танцов фестивал „Тракийска броеница“.

 

Облечени в автентични бански носии, танцьорите от съставите „Бански фукли“, „Мераклии“ и „Луди млади“ предизвикаха възхищението на зрители и публика още с появата си, а когато гайдата засвири и хорото се люшна след знамето на Банско, стана ясно, че банскалии ще бъдат наградени.

Професионалното жури от специалисти присъди представянето на събраните в танцова китка четири старовремски бански хора с наградата „Най-оригинално представяне“.
В раздела за хореографски разработки, всяка от групите се представи самостоятелно и заслужи щедрите овации на публиката.

 

Участието на банскалии бе впечатляващо и запомнящо се не само заради автентичните и красиви носии, но и заради уникалния дух, емоции и енергия, които те успяха да предадат от сцената и в общуването с танцьори от цяла България.

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
27 Ноември 2023 | 15:37
Най-накрая спах 8 часа. Отне ми само 4 дни...Добро утро! А вие, пръчки селски - подскачайте колкото си искате, не мож мА впечатлите!

Добавете Вашия коментар

TOP