Банка вдига ВИП квартал от 25 дървени къщи до голф комплекса на Разлог

06 Юли 2022 | 19:49
0 коментара
Бизнес
Банка вдига ВИП квартал от 25 дървени къщи до голф комплекса на Разлог

РИОСВ – Благоевград разреши на „Обединена българска банка” да започне строеж на ВИП квартал с 25 къщи непосредствено до туристическо-развлекателния комплекс Пирин Голф Холидейз клуб край Разлог. Със свое решение екоинспекцията прецени, че няма нужда да се извършва оценка на околната среда, оцени набраните документи за осигуряване на комуникация като достатъчни и даде благословията си за инвестиционното намерение.

Къщите в местността Църнако ще са дървени и едноетажни. 24 от тях ще са със застроена площ от 195 кв.м, а само една ще е върху 307 кв.м. Отоплението им ще е локално, с автоматизирани отоплителни системи от дървесни пелети. В комплекса ще има вътрешна пътна и алейна мрежа.

Миналата есен ВиК – Благоевград е гарантирало с предварителен договор, че ще може да осигури водоснабдяването на къщите от водопроводната мрежа на Разлог, както и включването на битовите води в канализационните клонове.

За имота вече има одобрен ПУП, има решение за промяна предназначението на терена от земеделска земя в „за застрояване“, в едномесечния срок за публично обявяване на инвестиционното намерение възражения не са постъпили, така че пред банката остава само последният документ – разрешението за строеж.

Според брокери от района най-вероятно банката ще направи ударно бързо строителство – с готови еднотипни дървени къщи, и ще ги обяви за продан на цени много по-ниски от тези на къщите в голф комплекса, които стигат до 500 000 евро.

ВАНЯ СИМЕОНОВА, в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP