Балонът на Сдружението на строителите гръмна! Баджанакът на съветника Вл. Заечки спечели поредна обществена поръчка в Петрич

18 Октомври 2016 | 18:04
7 коментара
Общество
Балонът на Сдружението на строителите гръмна! Баджанакът на съветника Вл. Заечки спечели поредна обществена поръчка в Петрич

Баджанакът на петричкия общински съветник Владимир Заечки - Тони Димитров Александров, вчера спечели поредната обществена поръчка. Фирмата му „Еврострой“ ООД, в която е съдружник с Петър Боюклиев, заедно със „Стройкомерс-58“ на Марияна Ризова участваха в надпреварата като Обединение „Евростройкомерс-ЕС“ и безапелационно бяха обявени за победителите, които ще ремонтират стадиона и спортната зала в граничното поделение на Петрич, съобщава Struma.bg.


Втора остава благоевградската фирма „Растер юг“ на Антон Муртов и Костадин Костов, а третият играч - „Миг Билд Русе“ ЕООД, бе отстранен в хода на конкурса, след като комисията не хареса писмената му обосновка, и по-конкретно хвалбата в нея, че служителите във фирмата са с дългогодишен опит. Това според комисията няма никакво отношение към техническото и ценово предложение, които били определящи. 
Обединението „Евростройкомерс-ЕС” спечели поръчката с комплексна оценка от 77,96 точки, въпреки че класираната на второ място със 70,50 точки „Растер юг“ даде и по-ниска цена, макар и само със 100 лв., и по-кратък срок за изпълнение на поръчката - 40 дни, при 50, поискани от обединението. 
На практика победата си петричкото обединение дължи само на третия показател, който е и най-субективен - техническо предложение, в което се следи технологичната последователност на строителния процес и оценката на риска при изпълнението на СМР. „Растер Юг“ е отрязан от точки с мотив, че „някои от посочените технологични последователности са посочени общо или само са маркирани“.
Стойността на ремонта е малка. При посочена от община Петрич максимална цена от 108 333,33 лв. без ДДС, „Евростройкомерс-ЕС“ ще инвестира в ремонта 106 663,99 лв. Факт е обаче, че поредната общинска поръчка в Петрич попада в ръцете на кръга „Александър Василев - Владимир Заечки" - двамата общински съветници, които миналия месец бяха обвинени в електронно писмо, разпратено до техните колеги и няколко редакции, че само за 1 г. са усвоили 7 млн. лв. за строителни обекти в общината. Според автора на писмото всеки месец фирми на двамата съветници получавали от общината между 20 000 и 30 000 лв. за доставка на пясък, баластра, бетон, тръби, филц, цимент, превоз и други строителни материали, и така за първите 9 месеца на тази година получили над 180 000 лв. 
В електронния сигнал имаше още сметки и имена на фирми: 395 000 лв. от сключените договори за изграждане на канализацията в с. Първомай, борсата в с. Кърналово и двата моста в с. Самуилово за Василев и Заечки, стотици хиляди лв. за техните приятели Стоян Тимов и Руси Бахтерлиев за ремонтите в училището в с. Коларово и др. 
Във фирмения обръч, „абониран“ за обществените поръчки на Петрич, бяха посочени „Хайтов и сие” ЕООД - дългогодишен партньор на Владимир Заечки, „Заечки” ЕООД - семейната фирма на общинския съветник, „Александър 49” ЕООД - фирмата на колегата му Александър Василев, „Стонас груп” ЕООД - фирмата на техния приятел Стоян Тимов от с. Първомай, и „Стройкомерс-ЕС”- обединенението между фирмите на Руси Бахтерлиев и Тони Александров - баджанака на Владимир Заечки. 
След вчерашната спечелена поръчка списъкът на фирмите може да бъде допълнен и с „Еврострой“ ООД.
Електронното писмо така разбуни духовете в Петрич, че беше обсъдено и на последната сесия в южната община, проведена на 30 септември. Тогава съветникът Стоян Божинов направи изказване „във връзка с едни имейли, които получихме по електронната поща“. 
„Въпросните имейли, смея да твърдя след едно кратко проучване, са пуснати от тази сграда, от един втори етаж, от двама човека, на които стилът им личи на писане, а за подредбата на имейлите може сам да проверите, че са както получаваме писма с Ваши предложения, което е недопустимо. Да се дават чужди имейли, да се използват от хора от администрацията, които нямат работа с нас. Вижте подредбата, моля Ви, и установете кои хора, които тука присъстват в залата, са направили този памфлет, което е недостойно за тях. Да не се крият, да седят тука в залата и да се крият... Да си излязат с имената и да питат. Благодаря!“, направи емоционално изказване Божинов, който е съветник от ВМРО. 
Имената на двамата „предатели“, работещи в администрацията на кмета Димитър Бръчков, обаче така и не бяха казани гласно.
Всъщност в изнесената и тогава, и в тази статия информация няма нищо ново, тъй като Тони Александров печели от много години обществени поръчки. Миналата година община Петрич например откри процедура за договаряне без обявление за извършване на допълнителни строително-монтажни работи за въвеждане в експлоатация на клетка №4 от обект „Регионално депо за неопасни и инертни отпадъци на община Петрич” на обща стойност 1 830 000 лв. без ДДС, като я възложи директно на консорциум „Бул-Франс“, създаден от „Тео Морис България” и фирмата на Александров и Боюклиев „Еврострой”. Същият консорциум построи преди 13 г. това депо за 7 млн. лв. 
Как се възлага пряко обществена поръчка за над 2 млн. лв. без търг е въпрос, на който отговор засега няма. 
Няма отговор и за метаморфозата на съветника Владимир Заечки, който бута баджанака напред. Същият бе сред най-яростните противници на бившия кмет Вельо Илиев с мотива, че се бори за излизане на светло на търговете. На последните местни избори Заечки и Сдружението на строителите подкрепиха за кмет на общината Димитър Бръчков, а Заечки бе избран за общински съветник от партия „Движение 21”. Явно обаче е забравил срещу какво се бореше. 
В Петрич съветници от опозицията се чудят дали вече да не започнат залагания с коя точно фирма Тони Александров ще спечели следващия обект в инвестиционната програма на Петрич - изграждане на Обреден дом, за който са предвидени 265 000 лв. без ДДС. Офертите се събират до 31 октомври, а поради експедитивността на комисиите по провеждане на търговете в общината името на победителя ще стане известно още в първите дни на ноември.

Добавени коментари

brindo публикува:
19 Октомври 2016 | 23:26
Zasto be Brindo he pishesh za "Rai" na Rozalin Hadgiev I kakvo bezobrazie e tam?
ДО ...................публикува публикува:
19 Октомври 2016 | 13:46
статията е добра и кореспондира с проверка направена в регистъра на общината.напърно коректна и точна.явно на ЗАЕЧКИ И КОМПАНИЯ не им хоресва но това е истина. адмирации за публикуването защото ни писна крадеца да вика дръжте крадеца.същия този мишок заечки месеци сипеше чрез своите сателите обвинения за източване на общината чрез поставени обществени поръчки а то излезна че самия тои с компания е лапал и лъгал.такава наглост в града никога не е било.ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ПРИБРАЛ ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ.ДРУГИТЕ СЪВЕТНИЦИ ДА НЕ МЪЛЧАТ КАТО ПУТКИ А ДА СВИКАТ ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ А НЕ ДА СВИКВАТ ИЗВЪНРЕДНИ СЕСИИ ЗА ЛАНШНИО СНЯГ . ПОД НОСА ИМ СЕ ВИХРИ КОРУПЦИЯ АТЕ МЪЛЧАТ.И ВМРО ВМЕСТА ДА СЕ ЗАНИМАВА С КАРУЦИТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ЗАЕЧКИ ЗАЩОТО ЗА ТОВА СА ИЗПРАТЕНИ ТАМ ДА СЛЕДЯТ РАЗХОДИТЕ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ
....... публикува:
19 Октомври 2016 | 10:07
"браво"на тоя що е пишал статията.иван хамб.сам си пише статии сам си пише коментари.тъпотия и малоумие.не ви прай впечатление че само за нашио град пише.
Наблюдател от общината публикува:
18 Октомври 2016 | 23:04
Как така на последния "официален" търг обявен и проведен за строително-ремонтни работи на градската и селска улични мрежи и т.н.официално се представиха 3 / три/ фирми като всеки един представител на съответната фирма се разписа на документите на другия представител уж да няма подмяна на документи. След протакане на резултата от търга изискване на какви ли не още документи уж че липсвали и куп още измишльотини в крайният протокол са обявени общо 9 / девет/ фирми. Никакъв професионализъм,пълна корупция....ужас.
миндил публикува:
18 Октомври 2016 | 19:11
ЗАЕЧКИ ДОКАРА МИНКА САЛАГЬОРОВА И ЗАЕДНО РАЗПРЕДЕЛЯТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ В ПЕТРИЧ. КМЕТА Е ПУТКА И МЪЛЧИ, КАТО СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ МУ СЕ РАЗМИНЕ.... АМА ДОКУМЕНТИТЕ СИ ОСТАВАТ, СЛЕДИТЕ СИ СТОЯТ И МНОГО СКОРО ЩЕ ПЛАЩА. НА КМЕТА ПОДПИСА МУ СЕДИ НА ВСЯКЪДЕ И ВСИЧКИ НЕГО ЩЕ ГОНЯТ....
петка публикува:
18 Октомври 2016 | 19:08
ПЪЛНА ПРОВЕРКА НА РАЗДАДЕНИТЕ ПОРЪЧКИ НА ВЛАДО ЗАЕЧКИ, РУСИ ДЕБЕЛИЯ, ТОНИ АЛЕКСАНДРОВ, САШО ДЪЛГИЯ, СТОЯН ТИМОВ - СТОНАС, БАЦАНКА (ШОФИОРА И РЕМОНТИРА СТАДИОН!!!!) НЕ СЕ СПРЕХТЕ!!! КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ! НО КРАДЕТЕ ОТ БЮДЖЕТА НА ПЕТРИЧАНИ! ТОВА СА ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ! ЗАГРОБВАТЕ ОБЩИНАТА!!!
ТАКА публикува:
18 Октомври 2016 | 18:36
балона се спука и хоп ......излезе заю.на въпроса на пиринско кои разпределя поръчките в петрич вече има отговор - ВЛАДИМИР ЗАЕЧКИ. пратете на сдружението за коректно управление в петрич някалко броя та и те да прочетат кои разпределя поръчките в петрич кои зима процентите и как общински съветници с цялата си наглост в интерес на конфликт изпълняват обществени поръчки .киро петка и сдружението му да се извинят публично на танев и бръчков за обвиненията относно разпределяне на поръчките.....ако е мъж............но така или иначе от спукания балон излезе не някои друг а заю-ВЛАДИМИР ЗАЕЧКИ НАСТОЯЩ СЪВЕТНИК В ОБЩИНА ПЕТРИЧ

Добавете Вашия коментар

TOP