Балкански пъстърви разселиха в Благоевград и региона

17 Юни 2022 | 16:56
0 коментара
Общество
Балкански пъстърви разселиха в Благоевград и региона

Балканска пъстърва разселват по график, утвърден от ЮЗДП-Благоевград.

Зарибяването се извършва при спазване на редица условия, които да гарантират възможно най-добрите резултати. Избират се подходящи за целта планински реки – да не пресъхват през най-горещите месеци, да са чисти, да осигуряват максимално спокойствие за малките рибки за да могат да се аклиматизират и да оцелеят по-голямата част от тях.

Тази седмица, след спирането на поройните дъждове и успокояването на реките, започна кампанията по зарибяване на територията на ЮЗДП.

Тя се провежда в 21 стопанства (ДГС „Белица”, ДГС „Белово”, ДГС „Благоевград”, ДЛС „Витошко-Студена”, ДГС „Гърмен”, ДЛС „Дикчан”, ДГС „Добринище”, ДГС „Елешница”, ДГС „Катунци”, ДГС „Кресна”, ДЛС „Кричим”, ДГС „Кюстендил”, ДЛС „Осогово”, ДГС „Петрич”, ДГС „Рилски манастир”, ДГС „Самоков” , ДГС „Сандански”, ДГС „Симитли”, ДГС „Струмяни”, ДГС „Тетевен” и ДГС „Якоруда”). Предвидени за разселване са общо 128 000 броя рибки на стойност от 29 540 лв.

Зарибителният материал от балканска пъстърва с доказано качество се осигурява от пъстървово стопанство „Тошков чарк”, което е създадено през 1963 г. и е вече с над 50 годишен опит в тази област.

Добавете Вашия коментар

TOP