Балкански и световни музикални звезди на благоевградска сцена

03 Май 2023 | 14:43
1 коментара
Култура
Благоевград
Балкански и световни музикални звезди на благоевградска сцена

Легендарният барабанист на Дийп Пърпъл - Ян Пейст пристига в Благоевград. Визитата му, в края на септември, е част от фестивалната програма на общината за пролетно-летния сезон. В следващите няколко месеца се очаква да гостуват изявени изпълнители от балканската и световната музикална сцена. Това обявиха днес от екипа на кмета на Благоевград, Илко Стоянов.

Цеца Величкович, Деспина Ванди, Васил Найденов и Силвия Кацарова – това са само част от имената на изпълнителите, които ще се включат в различни фестивални прояви това лято. Според директора на хуманитарното направление в общинска администрация, Силвия Домозетска, целта е да се удовлетворят различните музикални вкусове на жителите и гостите на Благоевград.

Основен акцент в лятната развлекателна програма на общината ще бъдат децата, увери Силвия Домозетска. Сред предвидените атракции е и популярният Динопарк с неговите „живи динозаври“.

Отбелязването на 30-годишнината на Биг Бенд - Благоевград и половинвековния юбилей на БНР – Радио Благоевград, също са част от културната програма на общината.

Няколко локации са определени за различните музикални и фестивални прояви – Парк „Македония“, крайградската зона „Бачиново“, площадните пространства в ЦГЧ, старинният квартал „Вароша“ и някои от близките села на общината.

Около 800 хил.лв. са заложени за финансирането на отделните прояви, толкова колкото е било предвидено в общинския бюджет, уточниха от кметския екип. Съпоставката бе направена на база сравнителен анализ с провеждащия се преди години в Благоевград фестивал „Франкофоли“. Само за няколко издания, от 2016-та до 2019-та година, от общинските средства са изразходвани над 5 млн.лв. без да се отчете някакъв приход след това, допълни кметът Илко Стоянов.

Добавени коментари

Ина публикува:
03 Май 2023 | 19:43
Барабанистът идва в края на септември. Откога септември се брои за летен месец?

Добавете Вашия коментар

TOP