Балкан и ЦСКА също се класираха за полуфиналите на Купата

22 Март 2023 | 11:31
0 коментара
Спорт
България
Балкан и ЦСКА също се класираха за полуфиналите на Купата

ЦСКА се класира за полуфиналите на турнира за efbet Купата на България, след като отстрани Спартак Плевен с 83:63. Така още при завръщането си в мъжкия елит „Червените“ стигнаха до четворката на голям турнир, като за последно бяха там през 2008 г.

В
игра за ЦСКА се върнаха националите Венцислав Петков и Андрей Иванок. Отново най-резултатен за ЦСКА бе Таменанг Чо, който записа на сметката си дабъл-дабъл от 23 точки и 12 борби. С 16 се включи Алекс Симеонов, а с 12 и 6 асистенции се отличи Брандън Йънг. Самаджи Хейнс-Джоунс завърши с 23 точки и 5 асистенции за Спартак Плевен, Седариан Рейнс добави 14.

Балкан се класира отново за полуфиналите на Купата. В последния четвъртфинал за деня в „Арена София“ шампионите надвиха убедително Ямбол с 97:66, след като стартира мача ударно, дръпна с над 30 точки и води в резултата през цялото време.

В спор за място на финала „зелените“ ще имат за съперник ЦСКА, който по-рано отстрани Спартак Плевен. Всички играчи на победителите се разписаха в мача. Най-резултатни с по 14 точки бяха Николаос Дипларос (4 тройки) и Пол Джаксън. Денг Адел се отчете с 11 точки и 8 борби. За Ямбол Трей Сампсън реализира 15 точки. Иван Лилов има 11 и 7 асистенции, а 10 точки добави Декуон Морис.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят тимовете на Черноморец и Левски. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP