Министърът на отбраната Николай Ненчев е решил да не приема подадената оставка от директора на служба "Военна информация" Йордан Бакалов до произнасяне на президента и обнародването на закона за военното разузнаване. Това съобщават от пресцентъра на МО.

Днес в Министерството на отбраната се е провела среща между министър Ненчев и Йордан Бакалов, на която той е подал заявление за освобождаване от заеманата длъжност, считано от днес.

Мотивите за подадената оставка са несъвместимост на заемания пост "директор на служба "Военна информация", произтичащи от приетия от Народното събрание закон за военното разузнаване.

Министър Ненчев е решил да не приема оставката до произнасяне на президента и обнародването на закона.

Министърът още веднъж е уверил Йордан Бакалов, че високо цени неговите качества и продължава да има доверие в неговите способности да реформира служба "Военна информация", както и да поддържа добри контакти с партньорските служби, посочват от МО.

Вчера Бакалов съобщи пред БНТ, че подава оставка, но от Министерството на отбраната обявиха, че до момента нямат официално подадена оставка от него.

Днес премиерът Бойко Борисов обяви, че стои зад началника на Служба „Военна информация“ Йордан Бакалов. „Той не е някой взет от улицата. Може да няма десетте години или да не е бил във военните структури, но е достатъчно добър, за да се възползваме от неговите качества“, каза Борисов.