Байдън: Реакцията ни ще бъде "бърза и сурова", ако Русия анексира украински територии

24 Септември 2022 | 09:23
1 коментара
Политика
Байдън: Реакцията ни ще бъде бърза и сурова, ако Русия анексира украински територии

Съединените щати "ще работят със съюзниците си и партньорите си, за да въведат допълнителни санкции срещу Русия, които ще бъдат бързи и сурови", ако Москва анексира украински територии, заяви президентът на САЩ Джо Байдън, предаде Франс прес.

"Референдумите, организирани от Русия, са пародия, лъжовен претекст, с който да бъде направен опит за насилственото анексиране на части от Украйна", изтъкна Байдън.

Съединените щати вече въведоха няколко пакета с икономически и финансови санкции срещу Русия във връзка с конфликта в Украйна, отбелязва Франс прес.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски призова света да осъди "фалшивите референдуми", организирани от Русия в четири украински територии, които тя превзе от началото на нахлуването си в Украйна, предаде Франс прес.

"Светът ще реагира справедливо на тези фалшиви референдуми", каза Зеленски в своето ежедневно обръщение към украинците.

Тези референдуми "без съмнение ще бъдат осъдени", категоричен бе украинският лидер.

Той подписа указ за създаването на 20 военни администрации в населени места в Луганска област, които не са под контрола на Киев, става ясно от документ, публикуван на сайта на украинския президент.

Радев: България няма да признае референдумите в Украйна

От публикацията в президентския сайт се разбира също така, че селски военни администрации следва да бъдат създадени в населени места като Станица Луганска, Широкий, Марковка, Новопсков и др.

Радев свиква консултативна среща за войната в Украйна

Украинският президент също така нарежда на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна и на областните власти да вземат всички необходими мерки за създаването на тези администрации.

По-рано Зеленски подписа аналогичен указ за създаването на 15 военни администрации в населени места в Херсонска област, чиято територия от март е под контрола на руските сили.

 

Добавени коментари

Бай- пън публикува:
24 Септември 2022 | 22:25
Палячо!

Добавете Вашия коментар

TOP