Бахамата: Жертва съм на полицията, имам шофьорска книжка от Кения

18 Март 2022 | 16:44
0 коментара
Криминално
Бахамата: Жертва съм на полицията, имам шофьорска книжка от Кения

 „Попаднах в полицейска клопка. Не е истина, че съм шофирал без книжка, имам документ, издаден в Кения.”, това съобщи Васил Петров Бахамата. Както съобщихме, вчера той беше спрян за проверка в района на южната промишлена зона в Дупница, след което експресно бяха свалени номерата на луксозната му джипка.

Бахамата беше спрян в Южна промишлена зона на Дупница, шефът на КАТ Ивайло Паунов лично свали номерата на джипа му.

Мотивът за рестрикцията беше, че Бахамата нямал книжка. „Шофьорската ми книжка е от Кения и е валидна в 150 страни. С нея пътувам в Гърция. Завчера се върнах от там, минах покрай няколко полицейски патрула, казаха ми „давай”, никъде не съм имал проблем. Нося я навсякъде с мен. Но в Дупница тя не важи. Сега ще я нося в полицията и да видим дали няма да ми върнат номерата на джипа.”, заяви бизнесменът.

Преди време началникът на КАТ Дупница иззе българската книжка на дупничанина при акция. Бахамата обаче споделя, че по- късно тя му била върната от полицията в Кюстендил.

Помолихме Петров да покаже кенийския документ, той се съгласи, но така и не изпрати снимка. Той не уточни как се е сдобил с документа от Кения, дали е издаден на база българската му книжка или става въпрос за изцяло нова, след като е карал курсове там. На въпроса с какъв език борави в Кения, Петров отговори: „В Кения говорят на английски и аз се справям чудесно. Въртя успешен бизнес, внасям ядки от страната.”, споделя Бахамата. В мрежата се въртят сайтове, чрез които може да се заяви интелигентна шофьорска книжка, която е готова за 2 часа, тя съдържа всички данни, включително биометрични./ 4 власт/

Добавете Вашия коментар

TOP