Бабугери веселиха Симитли

28 Октомври 2018 | 13:29
0 коментара
Хайлайф

Кукерски празник в края на октомври направи най-новата кукерска група в Симитли. Още от рано следобед в събота, ромската група на 3-ти квартал, групата на Вальо, започна голям кукерски празник, за благодарност към гостоприемниците в махалата на Сурва.

Големи трапези бяха подготвили мераклиите от ромския квартал в Симитли. Почти всички жители на махалата и много приятели на кукерството и гости се събраха на празника. Няколко казана храна бяха приготвени за почерпка на хората.

Детска глъчка огласяше махалата цяла вечер, което е сериозна заявка за това, че кукерството няма да спре да бъде тачено и наследявано.

Организаторите осигури жива музика чак от Македония за кукерския празник, като оркестърът  на Джафер „Джафер бенд“ не спираше да весели хората и да поздравява всички празнуващи. Македонският саксофонист – Джафер, който е голям приятел на ромите в  Симитли, поздрави празнуващите с емблематични ромски ритми.

Ромският лидер в Симитли Живко Илиев, председателят  на общински съвет Симитли Владимир Христов, кметове от съседните населени места, уважавани роми вдигнаха наздравици за кукерската група. Групата на Вальо благодари на всички спонсори, помогнали за празника, и обеща тази година да бъдат още по-колоритни. Веселбата продължи до малките часове на нощта. 

Добавете Вашия коментар

TOP