Баба остави хилядарки на улицата след обаждане на "подчинен" на Гешев

07 Юли 2020 | 14:28
0 коментара
Криминално

С 6 500 лв, няколко златни пендари и семейни бижута се раздели 79-годишна жителка на Казанлък, която повярвала че на домашния й телефон звъни прокурор от спецпрокуратурата.

Жалбата си възрастната жена депозирала в РУ „Полиция“ около 18,00 часа на 6 юли, след като 4 часа непознат мъж , представил се като подчинен на главния прокурор Иван Гешев й „обяснил“ че държавата се нуждае от подкрепата й при задържането на голяма група телефонни измамници. За целта обаче тя трябвало да предостави временно наличните си пари и ценности, като направи пълен опис на „заема“.

Вързопчето с банкнотите, пендарите и бижутата старицата оставила върху капака на лек автомобил, който бил паркиран на доста отдалечената от дома й улица „Братя Миладинови“, след което в изпълнение на дадените „указания“ се прибрала обратно.

Криминалисти от Града на розите коментират, че това е първата за годината телефонна измама, за пръв път мошениците използвали и името на главния прокурор Иван Гешев , за да заблудят набелязаната жертва.

Добавете Вашия коментар

TOP