Баба Марта се разсърди: Снегът се завръща

04 Март 2022 | 14:17
0 коментара
Любопитно
Баба Марта се разсърди: Снегът се завръща

Дните около и след Сирни Заговезни ще са облачни, с валежи от дъжд и сняг. От север продължава да нахлува студен въздух, а в Средиземноморието ще се позиционира нов циклон, който ще определя времето на Балканите в следващите дни.

През втората седмица на март времето отново ще е сравнително студено
Дните около и след Сирни Заговезни ще са облачни, с валежи от дъжд и сняг. От север продължава да нахлува студен въздух, а в Средиземноморието ще се позиционира нов циклон, който ще определя времето на Балканите в следващите дни, съобщи Нова тв.

В събота до обяд ще завали в Югозападна България – в планините сняг, в ниското дъжд, който ще се примесва с мокър сняг. До края на деня валежите ще обхванат цялата югозападна половина на страната.

Температурите сутринта в събота – от малко над нулата около крайбрежието до малко под нулата на запад. В часовете следобед термометрите ще се колебаят между 4 и 9 градуса.

През нощта и в неделя облачността ще остане значителна. Вятърът ще е студен от изток-североизток, с което захлаждането ще продължи. Валежите поетапно ще обхванат почти цялата страна. В Западна и Централна България ще превалява предимно сняг, а на изток – по-скоро дъжд, който ще се обръща в сняг с падането на температурите.

На Сирни Заговезни, в последния ден на седмицата, сутринта температурите отново ще се колебаят около нулата, но дневните стойности ще са по-ниски спрямо съботните и ще са в интервала от 1-2 до към 6-7 градуса.

През втората седмица на март времето отново ще е сравнително студено с валежи от сняг и с дневни температури между 0 и 5 градуса. Около средата и края на седмицата рано сутрин ще е мразовито с температури в някои райони с временни разкъсвания на облачността до минус 7 – минус 8 градуса.

Добавете Вашия коментар

TOP