Азербайджан и България със справедливо 1:1 в Баку

26 Март 2024 | 00:43
0 коментара
Спорт
България
Азербайджан и България със справедливо 1:1 в Баку

Азербайджан и България завършиха 1:1 във втория си мач от турнира FIFA Series. Резултатът в Баку изглежда справедлив, защото и домакините, и момчетата на Илиан Илиев направиха някои пропуски. Така нашите спазиха традицията  в пети мач да не губим от този съперник. Лошото обаче е, че след като поведохме чрез гол на Филип Кръстев, пуснахме отново късно попадение, както беше и срещу Унгария и Сърбия. Важно е да се отбележи, че в 4 мача Илиан Илиев няма загуба начело на Бъхлгария.

Нашият селекционер беше заложил на цели четирима футболисти от своя отбор Черно море. Става дума за Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов и Илиан Илиев-младши. Иначе титулярно място получи и централният нападател Алекс Колев, който е лидер при голмайсторите в Първа лига с екипа на Крумовград (10 попадения). Бившият капитан Георги Костадинов също бе титуляр за пръв път от 12 юни 2022 г., когато направихме равен с Грузия (0:0). Любопитно е, че като десен бек излезе Валентин Антов, който няма много опит на тази позиция.

 

Азербайджан и България направиха 1:1

Срещата започна с двойна опасност пред вратата на Иван Дюлгеров. Първо удар на Махмудов бе блокиран, топката се озова в Дадашов, който стреля, като определено късметът ни покри, тъй като топката не намери целта. Азерите продължиха да натискат яростно и в 11-ата минута Натурал Байрамов отправи опасен изстрел към вратата на Дюлгеров, но и този път гол нямаше.

В 22-ата минута домакините ни показаха, че този мач изобщо не е контрола и нервите взеха връх. Илиан Илиев-младши задържа доста грубо Елвин Джафаргулиев. Футболистите на азерите потърси сметка на сина на нашия селекционер, като двамата се сбутаха сериозно. Така в крайна сметка съдията Кристо Тохвер от Естония даде по един жълт картон на двамата. Последва нова сериозна опасност за нашата врата. Торал Байрамов беше изведен зад нашата защита, но Иван Дюлгеров се справи в сетния момент.

В 37-ата минута Кирил Десподов бе близо до това да повтори изпълнението си от мача с Танзания, но ударът му от фаул бе избит с мъка от вратаря Махамадалиев. Последва отлично спасяване и на нашия вратар Иван Дюлгеров, който спаси с една ръка опасен изстрел на Еди Исрафилов. Последното положение за първата част беше на нашата сметка. Кирил Десподов качи топката на главата на Живко Атанасов след центриране от фаул, но за съжаление бранителят на Черно море не успя да намери очертанията. През първото полувреме домакините отправиха 14 удара към нашата врата, което не говори добре за играта ни.

На почивката Илиан Илиев направи две промени. Светослав Вуцов замени Иван Дюлгеров на вратата, докато Патрик-Габриел Галчев замени Илия Груев. Така Валентин Антов се премести в халфовата линия, Виктор Попов стана десен бранител, а Галчев – ляв. В 48-ата минута азерите бяха много близо до гол, но вратарят на Славия блесна с уникално спасяване след коварен удар с глава на Махмудов. Нашите отговориха с отличен пас на Кирил Десподов към Илиан Илиев-младши. Играчът на Черно море стреля, но защитник на домакините изби от голлинията.

България поведе в 59-ата минута. Тогава след бързо изпълнение на корнер от Филип Кръстев, топката попадна в Кирил Десподов. Той я върна към доскорошния футболист на Левски и той с феноменален удар не остави шансове на вратаря на азерите – 1:0 за България! Домакините имаха претенции за това, че всъщност корнер нямаше. Голът обаче бе зачетен.

В 68-ата минута можеше да сложим точка на спора. След отлична атака отдясно топката стигна до резервата Лукас Петков, който намери Кирил Десподов, но капитанът ни не успя да нанесе точен удар. Десетина минути преди края на срещата домакините можеха да изравнят, но ударът на Джафаргулиев за щастие не намери целта. Това обаче се случи в 87-ата минута, когато азерите изравниха. След тяхна добра атака от дясно Нуриев намери на празната врата резервата Курбанлъ, който нямаше как да сбърка – 1:1.Мач Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP