Автокъща на бизнесдама „извади късмет”, откри, че има за продажба „Мерцедес”, точно какъвто иска кметът на Хаджидимово

04 Януари 2021 | 18:17
1 коментара
Общество

Частна столична автокъща, регистрирана преди 5 г. на 5-и етаж в жилищен блок на софийски квартал с капитал от 100 лв., ще е най-вероятният доставчик на луксозния автомобил втора ръка, който кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев спешно реши да си купи в края на миналата година срещу скромната сума от 69 999.60 лв. от общинската хазна.

Фирмата „Хермес Ауто груп“ ЕООД на Светла Страхилова Кръстева бе единствената, която откри в условията на обществената поръчка абсолютно всички детайли на бъдещата кметска лимузина, сред които бяха „седан с 4 плюс 1 места, цвят черен металик, регистрирана през октомври 2017 г., с автопилот, автоматично отместване на волана при слизане и качване и триспицов мултифункционален волан в кожа напа с видим шев, седалките с контрастен шев, горен панел на таблото в синтетична кожа, гланцирани декоративни елементи от евкалипт в тъмнокафяво, аналогов часовник, лайсни на праговете от полирана благородна стомана, 12,3 инча цветен TFT кокпит дисплей, закопчалки за детски столчета на задните места, 3D навигация с топографска карта, 3D изглед на сградите и възможност за 3D завъртане на картата плюс сателитни снимки, асистент за разпознаване на първи признаци на умора или секунден сън на шофиращия, подлакътник за задните места с отделение за вещи и отделение за очила, теглото на седана 1975 кг, ширината 1905 мм, дължина 5271 мм“ и т.н. до най-малкия детайл.

Освен че разполага с търсения „Мерцедес” седан, фирмата за продажба на нови и употребявани коли успя да се вмести в цената на община Хаджидимово и да предложи със 199,60 лв. по-малко от парите, предложени от Терзиев.

Според сайта на агенцията за обществени поръчки „Хермес Ауто груп“ ЕООД е била единствената фирма, подала документи за участие в обществената поръчка на малката и бедна община Хаджидимово. Заради нея в последните работни часове на 2020 г. кметът събра 5-членна комисия, председателствана от юриста на Общинската администрация Вергиния Попилиева, с членове счетоводителят Катерина Влахова, гл. специалист Атанас Кюмурджиев, юристът Зейнепа Мейзинева и гл. счетоводител на общината Величка Даскалова, за да отворят офертата. Съгласно протокола от работата на комисията в нея имало 3 липси, но не и такива, които не могат да бъдат запълнени от фирмата до 5 работни дни, тоест до 7 януари т.г. До тази дата „Хермес Ауто груп“ ЕООД, откликнала на мечтата на Терзиев да кара луксозен „Мерцедес” с детски столчета на задната седалка, трябва да отговори на въпроса дали информацията за колата е достъпна и безплатна за органите от база данни в държава-членка на ЕС, т.е. дали не е крадена и не фигурира на сайта на Министерство на правосъдието, да пише дали и друг път е правила подобни доставки, както и да прати в Хаджидимово валиден електронен подпис на собственичката Св. Кръстева.

Проверка в сайта на “Хермес Ауто груп” ЕООД сочи, че детайлното описание на седана отговаря едно към едно на автомобила “Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift”, срещу чиято снимка вече пише, че е “продаден”. Не е изненада, че въпросният „Мерцедес” е регистриран точно през 2017 г.

Добавени коментари

Blg публикува:
04 Януари 2021 | 18:35
Къде сте бе протестъри срещу корупцията? Не ви виждам да подскачате пред тая община както правехте пред офисите на ГЕРБ

Добавете Вашия коментар

TOP