Автогол прати Уелс на 1/4-финалите на Евро 2016

26 Юни 2016 | 08:47
0 коментара
Спорт
Автогол прати Уелс на 1/4-финалите на Евро 2016

Уелс успя да си гарантира място на 1/4-финалите на европейското първенство, след като победи Северна Ирландия с 1:0 след автогол на Гарет Макоули в 75-ата минута на срещата, пише gong.bg. На стадион "Парк де Пренс" Гарет Бейл и компания заслужиха триумфа си.

В 75-ата минута Гарет Макоули си заби ефектен автогол, след като той засече центриране отляво в собствената си врата.

Двубоят започна равностойно като и двата тима се опитваха да материализират положенията си. За изненада на някои, северноирландците имаха по-сериозните положения, независимо, че 19-ата минута Аарън Рамзи вкара топката във вратата на МакГовърн, но беше в положение на засада.

В 7-ата минута Северна Ирландия имаше добра възможност, но след центриране от пряк свободен удар Лафърти наруши правилата срещу съперник. Далас и Уорд също пропуснаха интересни ситуации пред Хенеси.

В края на първото полувреме Далас получи жълт картон за фаул срещу Гарет Бейл.

През втората част Северна Ирландия започна добре, но Уелс отговори подобаващо. В 53-ата минута Сам Воукс пропусна да открие резултата. Малко по-късно Гарет Бейл стреля опасно от пряк свободен удар, но МакГовърн се справи със ситуацията.

В следващите минути северноирландците се хвърлиха в атаки, но това беше наказано от брилянтно центриране на Гарет Бейл в 75-ата минута и Макоули си заби автогол.

В последните минути Северна Ирландия се хвърли да търси изравняването, но не сполучи, тъй като бранителите на Уелс бяха на правилните места в ситуациите. За съжаление на феновете на Северна Ирландия техният любимец Уил Григ не се появи в нито един от двубоите, дори и за минута.

Така Уелс се класира за първи път на 1/4-финали след 1958 година.

Добавете Вашия коментар

TOP