Автобусните превозвачи от Пиринско се включиха символично в днешния ден на протест

14 Юни 2018 | 17:04
1 коментара
Общество

Автобусните превозвачи от Пиринско се включиха символично в днешния ден на протест срещу проектозакона за създаване на Българска автомобилна камара.

. Пристигащите, потеглящите и преминаващите през автогара Благоевград автобуси бяха поставили табели, че подкрепят протеста. Но всички потегляха по разписание.

Според превозвача Николай Петков над 30 автобуса, които пътуват до Благоевград, София, Петрич, Гоце Делчев подкрепят днешния протест, обявен между 14 и 15.30 часа.

„Камарата е лобистки интерес от няколко фирми, една от които е собственост на Емил Соралски и обкръжението около него. За нас е задължително камарата да не обединява автобусите и камионите. Единственото общо между тях е, че са обединени под едно и също название „пътно-транспортни средства“. Ние сме „За“ да има камара, но тя да е отделна за всеки вид транспортен сектор. Сега има едно съотношение, което е на квотен принцип, който не е ясно кой го определя. Извиняваме се за неудобството. Протестът нарочно е насрочен да бъде в рамките на час и половина, за да няма налагане на санкции върху транспортните фирми. Но все пак трябва да се покаже, че имаме позиция, защото ние сме в услуга на хората. Ако законопроектът бъде приет, всеки един от превозвачите задължително ще трябва да плаща членски внос заедно със всички други лицензи, които се плащат всяка година, което увеличава разходите. Ние трябва да ги компенсираме с увеличение на билети”, каза пред медиите превозвачът Николай Петков.

Според него с проектозакона някой едва ли не иска да си направи частно министерство, с което да се изземат функциите на Министерство на транспорта. /БГНЕС
 

Добавени коментари

бат жоро публикува:
14 Юни 2018 | 17:11
е добър ден та на бозата кво му каже марйо нема да стачкуват тия са страхливци хахаха па и дупедавци

Добавете Вашия коментар

TOP