Автобусните превозвачи от Благоевград излязоха на протест, клаксони на недоволството огласиха улиците в града

25 Юни 2018 | 12:10
0 коментара
Общество

Автобусните превозвачи от Благоевград изпълниха заканата си и излязоха на протест.

Те преминаха по централните улици на областния център с надути клаксони.

Шествието им започна от Автогарата, през кръговото кръстовище на „Джеймс Баучер“,кръговото на „14-ти полк“, Джамията, към кръговото кръстовище на Трето основно училище „Димитър Талев“, гарата и ще завърши на Автогарата.

Очаква се то да бъде за около 40 минути.

Автобусните превозвачи са против готвения закон за създаване на автомобилна камара, внесен в парламента от депутати от ГЕРБ. Аргументите им са, че тази камара няма да реши проблемите в сектора им, а ще ги задълбочи.

Според бранша тази структура ще бъде неефективна, ще контролира сама себе си и ще изземе функциите на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”. Те са на мниние, че след новата мярка конкурент да контролира конкурент ще доведе до  допълнителна частна корупция.

Протестът на автобусните превозвачи в Гоце Делчев е започнал в 09,30 часа. Това каза Евгени Кулев, представител на автобусния бранш от Гоце Делчев. Той посочи, че идеята е всички превозвачи да започнат да се събират в 09,30 часа на разклона за „Летището“ в Гоце Делчев, в посока София. Кулев допълни, че в 11,00 часа всички тръгват за София, където трябва да се включат в националното шествие.

Около 7-8 автобуса от Петрич ще се включат в протестното шествие в столицата. Това каза Чавдар Сандъкчиев, представител на автобусния бранш от Петрич. 

Той посочи, че засега на място няма да има протести в Петрич и малките населени места и няма да има спиране на автобусите по линиите. Сандъкчиев коментира, че засега основните протестни действия са в София, но според него ако нещата не се променят и този законопроект не бъде изтеглен, всичко ще стане много по-сериозно и мащабно и ще започне във всички градове. 

По думите му всички линии ще се изпълняват днес, но всички свободни автобуси са изпратени в София да вземат участие в шествието. На въпрос какви действия ще предприемат след този протест, Чавдар Сандъкчиев отговори:

„Това ще реши управлението на корпорацията, в която членуваме. Те ще кажат какви ще бъдат действията нататък, защото има хора, които преговарят в София, така че очакваме да се случват хубави неща, в смисъл да бъде изтеглен този законопроект и да бъдат обмислени наистина нещата. Надяваме се в крайна сметка всичко да свърши добре“. 

Всички автобуси, чиято линия е Сандански-София, ще се включат в националния протест в София срещу законопроекта за създаване на Българска автомобилна камара. Това каза Надя Сотирова, представител на автобусния бранш от Сандански. По думите й в Сандански няма да бъдат предприети никакви протестни действия. Според нея това, което се предвижда да се направи с този законопроект ще бъде в ущърб и на бизнеса, и на хората.

Pirinsko.com, Фокус

Добавете Вашия коментар

TOP