Австрия прие закон за конфискуване на коли на шофьори, каращи с превишена скорост

06 Юли 2023 | 21:42
1 коментара
Политика
Благоевград
Австрия прие закон за конфискуване на коли на шофьори, каращи с превишена скорост

Австрийския парламент одобри законопроект, който ще позволи на властите да конфискуват автомобилите на хора, които са хванати да шофират с много по-висока от допустимата скорост, предаде Асошиейтед прес.

Вчера депутатите одобриха законопроект, който предвижда временно да се конфискуват автомобилите на хора, които превишат скоростта с повече от 60 км/ч в населени места и с над 70 км/ч по извънградските пътища. При повторни нарушения автомобилите могат да бъдат конфискувани за постоянно и продадени на търг.

На водачите, които превишат скоростта с над 80 км/ч в застроени райони или с над 90 км/ч в извънградски райони, може да бъдат конфискувани автомобилите им след първото нарушение.

Очаква се мярката да влезе в сила през март 2024 г.

Проектозаконът бе одобрен с подкрепата на депутатите от управляващата коалиция на консервативната Австрийска народна партия и партията на "Зелените", както и с подкрепата на опозиционната лявоцентристка Австрийска социалдемократическа партия.

Другите две опозиционни партии гласуваха "против" плана, като изтъкнаха правни проблеми с мерките и оспориха ефективността му.

Източник: Симеон Томов, БТА

Добавени коментари

Гост публикува:
07 Юли 2023 | 09:33
Много либерални километри

Добавете Вашия коментар

TOP